Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Fråga angående Råsunda

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2013

  Fråga angående Råsunda

  Hej!

  Jag och några andra håller på med ett stadsbyggnadsprojekt i skolan och det område vi tilldelats är där gamla Råsunda Stadion låg. Jag har en fråga som ingen kan ge ett bättre svar på än ni här: Hur fungerade kommunikationerna vid fullsatta matcher? Blev det kaos på bussar och tunnelbana eller flöt det på hyfsat smärtfritt? Hur lång tid tog det ungefär efter en match innan stadionområdet var tömt? Kort sagt, gick det att transportera 35-40 000 pers till och från arenan på ett tillfredsställande sätt?

  Tacksam för svar.

 2. #2
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010
  Det skillde sig från match till match. Förut var en kortsida tvungen att stanna tills denna andra va tömd, men det slutade dom med plötsligt. Ibland vill folk slå sina antagonister på käften och då stannar dom så klart längre runt stadion-området.

  Ibland blev det kaos på tuben iaf, personligen så stannar jag i solna och tar nån öl så brukar inte se speciellt mycket vad som händer där.

 3. #3
  VIH
  VIH är inte uppkopplad
  Medlem VIHs avatar
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Med tanke på hur du ställer frågan verkar du inte vara så insatt i fotboll, men jag tror jag vet ungefär vad du är ute efter som ungefärligt svar med tanke på vad jag tror du pluggar.

  Folkmassan som sådan kunde tunnelbanan plus övriga kommunikationer hantera. Visst kunde det gå trögt, men något kaos som sådant enbart beroende på antalet människor som sådant blev det inte. Saken är den att det inte är en homogen folkmassa som ska gå hem efter ett derby, utan vi är två olika grupper som båda består av massmördarhuliganer som bär vapen och vill döda varann (du kanske läst det i tidningen redan). Den grejen i kombination med att kommunikationerna visserligen fungerade okej men inte på något sätt var överdimensionerade så att tunnelbanan skulle kunna svälja folkmassan hur lätt som helst direkt och att det bara fanns en tunnelbanelinje i närheten vilken den allra största delen skulle till gjorde att det kunde bli bråk och på så sätt bli kaos att ta sig hem efter matchen. Egentligen allra mest eftersom polisen är rätt dumma i huvudet och får för sig att stänga ingångar och gud vet vad. Ta med det i ditt arbete förresten, att poliser är dumma i huvudet. Du kan citera att VIH på AIK-forum säger så och använda som referens, man kan göra så, Janne J använder internetforum som referenser hela tiden bara för att använda ett exempel.

  Så för att sammanfatta: Ja, Solna C klarar att det är så många åskådare på plats rent matematiskt, men ur ett säkerhetsperspektivt var det inte idealt.


  Med förhoppning om att du inte får ett F (då blir CSN sura)!


Liknande ämnen

 1. Angående namnbyten
  Av Victor i forum Forumet
  Svar: 48
  Senaste inlägg: 2013-01-28, 19:52
 2. Kort fråga;
  Av Sketcher i forum Blandat
  Svar: 20
  Senaste inlägg: 2012-08-24, 20:33
 3. Fråga Gozzi!
  Av AIK Ishockey AB i forum AIK Ishockey
  Svar: 51
  Senaste inlägg: 2011-04-13, 12:22
 4. Fråga Linus Videll
  Av AIK Ishockey AB i forum AIK Ishockey
  Svar: 13
  Senaste inlägg: 2011-04-13, 12:10

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •