Sidan 9 av 9 FörstaFörsta ... 789
Resultat 161 till 169 av 169

Ämne: Nils-Eric Johansson

 1. #161
  Medlem Martin97s avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Citat Ursprungligen postat av Telefonplan Visa inlägg
  Nisse är i final i C More's tävling Fansens Favorit där han ställs mot Emil Samuelsson. Detta må vara en fjantig tävling men det är väl klart han ska vinna i alla fall. Gå in och gilla bilden på Nisse!

  http://www.facebook.com/media/set/?s...8104081&type=3
  Jag tror du menar Emil Salomonsson

 2. #162
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2013
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Martin97 Visa inlägg
  Jag tror du menar Emil Salomonsson
  Haha ja! Så går det när man gör flera saker samtidigt :)

 3. #163

 4. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Sven Ehrenflycht:


 5. #164
  Medlem
  Gruppering
  Norra Stå
  Reg.datum
  May 2010
  Hybrisgnaget framåt!
  Plocka alla SVT:s tittare!!

  SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av Boateng, 3 Poäng!:


 7. #165
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Otroligt tråkiga nyheter såhär på morgonen. Vår alldeles egna bjässe och backklippa, Nisse Johansson, tvingas avsluta karriären. Fortfarande oklart varför och AIK kommer gå ut med information.

  Tack för allt Nils-Eric Johansson. En legendar värd sitt namn.

  Officiellt på AIK:s hemsida
  Nils-Eric Johansson avslutar sin spelarkarriär | AIK Fotboll

  Mail från AIK Fotboll
   
  Nils-Eric Johansson avslutar sin spelarkarriär

  Vid den årliga hjärtundersökningen som AIK Fotboll genomför har det konstaterats att Nils-Eric Johansson har en försämring på en sedan tidigare dokumenterad avvikelse på hjärtat. Konsekvensen av det är att den förändringen i sin tur har orsakat en viss påverkan kroppspulsådern.

  Under alla sina år som fotbollsspelare har det varit känt att Nils-Eric har en medfödd avvikelse på hjärtat. Det har varit kartlagt och utrett i de klubbar där Nils-Eric har spelat. Hjärtdoktorer internationellt och i Sverige har bedömt avvikelsen och gett Nils-Erics tillstånd att spela. Förändring på hjärtat förekommer i 1,3% hos den vuxna befolkningen. Vid fortsatt fotbollsspel på elitnivå finns en betydande risk för Nils-Eric Johanssons hälsa.

  Efter mycket noggrann kompletterande utredning, samt diskussioner med svenska och utländska hjärtspecialister, har doktorerna rekommenderat att Nils-Eric Johansson bör avsluta sin fotbollskarriär.

  – Efter den tydliga rekommendationen från den hjärtläkare som analyserat scanningen och sen i samtal med familj och ledare i AIK vill jag meddela jag att jag avslutar min spelarkarriär omgående. De senaste dagarna har varit väldigt omtöcknande med blandade känslor, både sorg och glädje. Från att förbereda mig för årets första tävlingsmatch till frågor om min framtid och hälsa. Detta kommer att ta sin tid att hantera, men med hjälp från min familj, AIK och vänner är jag säker på att det kommer något positivt ur detta, säger Nils-Eric Johansson.

  – Detta kom verkligen som en chock. Det är ett mycket sorgligt besked och våra tankar finns hos Nisse och hans familj. Det finns givetvis något bra i att vi har upptäckt felet, men det är för tidigt att känna någon glädje över att våra rutiner fungerar på ett tillfredsställande sätt. Nisse har personifierat professionalism och skicklighet som spelare och lagkapten, hans karriär har varit fantastisk och han bär den största respekt bland med- och motspelare. För mig personligen har Nisse alltid varit en hörnsten i de truppbyggen som jag varit arkitekt till och jag kommer att sakna honom oerhört mycket som spelare. Vi får be att återkomma med hur truppens utformning planeras utifrån detta besked, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

  – Första gången jag var tränare för Nisse var han 14 år. Då kom han till träningarna med sin mamma och pappa. Nu är han trebarnsfar och 38 år. Han har haft en fantastiskt fin fotbollskarriär. Jag ser i Nisses ögon att han är ledsen och tagen av beskedet. Det gör ont i mig. Många är vi som högaktar Nisse, många kommer vi att samlas för att visa honom den uppskattning han förtjänar för det han har uträttat på och utanför en fotbollsplan. Jag kommer att kämpa mig fram till den främsta raden, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

  – Det medicinska teamet i AIK har varit engagerade i utredningen för att stödja Nils-Eric när han fått detta besked. Ur medicinsk synpunkt har Nils-Eric varit ett föredöme för alla andra spelare och han kommer att saknas oerhört mycket både som spelare och som person, säger AIK Fotbolls läkare Karol Zyto.

  Den 5 november 2017 spelade Nils-Eric Johansson sin 371:a och sista tävlingsmatch när AIK besegrade Örebro SK med 2–1 på Behrn Arena i Örebro i Allsvenskans 30:e och sista omgång. Hans avtal förlängdes under 2017 till och med den sista december 2018.

  En officiell avtackning kommer att ske i samband med den allsvenska premiären mot Dalkurd FF den 2 april 2018, kl 15:00 på Friends Arena i Solna.

  AIK Fotboll bjuder med anledning av detta besked in till en pressträff under måndagen den 19 februari 2018, kl 14:00 på AIK Fotbolls träningsanläggning Karlberg på Ekelundsvägen 11 i Solna. Närvarar gör Nils-Eric Johansson, sportchef Björn Wesström, chefstränare Rikard Norling och assisterande läkare Jonas Lundmark. Anmälan till pressträffen görs till: gabriel.niklasson@aikfotboll.se.


  För mer information, kontakta:
  Björn Wesström, sportchef herr AIK Fotboll
  070 - 431 12 19, bjorn.wesstrom@aikfotboll.se


  Expressen
  https://www.expressen.se/sport/fotbo...iaren-ar-over/
   
  Nils-Eric Johansson tvingas avsluta karriären i förtid.
  Enligt uppgifter till SportExpressen är spelartruppen i AIK informerad och klubben kommer inom kort att gå ut med mer information om anledningen till varför mittbacken tvingas sluta.

  Nils-Eric Johansson kom till AIK sommaren 2007. Han värvades som bosmanspelare från engelska Leicester efter att ha spelat i Blackburn, FC Nürnberg och Bayern München under sin utlandskarriär. Under sina ungdomsår representerade han också Viksjö, BP och AIK innan han valde att som 17-åring fortsätta karriären i tyska Bayern München. Sammanlagt blev det hela 366 matcher i AIK-tröjan där han också var med och vann SM-guld 2009 - året där AIK också vann svenska cupen och supercupen.

  Skrev på nytt kontrakt
  Han skrev på ett nytt kontrakt förra året och hans nuvarande kontrakt går ut vid årsskiftet.
  Men några fler matcher i AIK-tröjan blir det inte.
  Nils-Eric Johansson tvingas avsluta karriären i förtid. AIK kommer inom kort att gå ut med mer exakt information varför Nisse tvingas att lägga skorna på hyllan.
  Ett tungt besked både för spelaren själv och AIK då 38-åringen varit en nyckelspelare under sina drygt tio år i klubben och även sågs som en given startspelare den kommande säsongen.

  Hyllades av Norling
  Han startade bland annat AIK:s första träningsmatch under lägret i Dubai när AIK mötte danska Midtjylland.
  Efteråt hyllades han av tränaren Rikard Norling.
  - Jag måste berömma Nisse som går in som kapten. Han spelade med många unga spelare och tar hand om dem på ett bra sätt. Om man lägger ihop backlinjens övriga ålder kommer de knappt upp i Nisses ålder, sa Norling då.
  Senast redigerad av Konne den 2018-02-18 klockan 10:38.

 8. Följande medlem gillade det här inlägget av Konne:


 9. #166
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Så oerhört tråkigt alltså. Utan tvekan en av de största i klubben någonsin.

  Detta är ledsamt på riktigt. :(

 10. #167
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2012
  Ett ord räcker för att beskriva honom.

  Legend.

 11. Följande medlem gillade det här inlägget av Anbo1987:


 12. #168
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Hade ingen aning om att Nisse en "sedan tidigare dokumenterad avvikelse på hjärtat", eller så har jag missat det helt.

  Trist trist trist.

 13. #169
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Många kramar till Nisse. Hälsan går först...

Sidan 9 av 9 FörstaFörsta ... 789

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •