Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 39

Ämne: Allsvenskan 2019 - Våren

 1. #1
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan

  Allsvenskan 2019 - Våren

  Så, eftersom AIKforum i mångt och mycket är typ utdött så finns det egentligen ingen poäng i att skapa trådar för varje match då knappt någon kommer skriva i dem. Så vi kör en tråd för vårens matcher och sen en för höstens, ifall man vill diskutera matcher. Peking away ikväll, vi ses där!

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av Vasa:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Lahne är med i truppen. Han får nog några minuter om vi ligger under. Gissar att Saku får stiga åt sidan från start. Vi går nog för 0-0. Tror det blir svårt. Jag har försökt känna mig optimistisk men lyckas dåligt. Blir gärna motsagd och motbevisad.

 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Förfärlig första halvlek. Pertan, Mets o Oskar räddar oss. Felpassningsprocenten måste vara enormt hög.

 5. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Bättre andra, men Obasi var bedrövlig. Massor av felpass o dåliga mottagningar hela matchen. Tur att Pertan är kung.

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av Rammy:


 7. #5
  Medlem Itchys avatar
  Reg.datum
  Sep 2012
  Citat Ursprungligen postat av Vasa Visa inlägg
  Så, eftersom AIKforum i mångt och mycket är typ utdött så finns det egentligen ingen poäng i att skapa trådar för varje match då knappt någon kommer skriva i dem. Så vi kör en tråd för vårens matcher och sen en för höstens, ifall man vill diskutera matcher. Peking away ikväll, vi ses där!
  Finns redan en allsvensk tråd sen december - Allsvenskan 2019.

  Skapade bara en för hela Allsvenskan av just den anledning du själv nämner (överflödigt med 30 matchtrådar när det ändå är så inaktivt).
  1 800 pers har hittat dit och läst, men tyvärr enbart undertecknad som skrivit nåt hittills.

  Onödigt att skapa ytterligare en identisk tråd när en redan finns. Det är ju knappast så mycket trafik att vi behöver två för att avlasta...

 8. Följande medlem gillade det här inlägget av Itchy:


 9. #6
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Första halvtimmen mot Peking var bedrövlig. Så fort vi fick bollen gav vi bort den. Tyvärr fick Saku skulden trots att det var andra som slog felpassningarna. Jag tror att han redan har en plats vikt åt sig i frysboxen.

  Det är synd att det blir så för han är trots allt vår ende kreative mittfältare. Tarik får nog den rollen nu, och han kommer att göra nytta med sitt slit, men särskilt kreativ är han ju inte.

  Tror det här blir en låååång säsong. Sirius hemma borde vara en chans att släppa handbromsen men det kommer inte att hända. När spelet hackar drar Rikard slutsatsen att defensiven måste stärkas. Det spelar ingen roll att vi inte släppt in några mål. Vårt problem är att mittfältarna inte försvarar tillräckligt bra säger Rikard och drar åt handbromsen lite till. Jag har gärna fel, men har jag?

 10. #7
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Rammy, jag håller med dig i det mesta även om det låter väldigt pessimistiskt stundtals. Ska villigt erkänna att jag svurit mig blå i huvudet över spelet under försäsongen och cupen. Sett otroligt krampaktigt ut mestadels. Däremot under inledningen av Allsvenskan så har vi successivt förbättrat spelet och personligen tycker jag inte premiärmatchen var så usel som folk påstår. En typisk premiär med något krampaktigt spel med intentioner som är lovande. Där var Karol Mets och Saku de absolut bästa.

  Matchen mot Peking är som du säger totalt bedrövlig den första halvleken, främst de första 30 minuterna. Därefter vaknade laget till liv och körde över Peking i andra halvleken - totalt sett tycker jag vi var det bättre laget och även om vi inte gjorde något mål är 0-0 borta mot Peking på deras balkongmatta ett godkänt resultat.

  Gemensamt för dessa matcherna är att slutleveransen har varit undermålig oavsett om det gäller passningar eller avslut. Nu har vi ett högkvalitativt anfall (troligtvis det bästa i Sverige) med Obasi som håller högst kvalité i Allsvenskan när han är i form, Tarik (som bör spela mittfältare), Jack och Henok på bänken.

  Vi ska rimligtvis köra över Sirius och Örebro - jag hoppas att Rikard anser försvaret vara tillräckligt stabilt för att börja släppa på handbromsen. Som du är inne på. Lossnar det mot Sirius tror jag vi får en rolig säsong då vi har Allsvenskans bästa trupp.

  Mot Sirius vill jag se följande:

  Linnér
  Panos - Pertan - Karol
  Sundgren - Seb - Adu - Saku - Rashidi
  Obasi - Henok

  Anser det vara ganska självskrivet fram till Rashidi, Obasi och Henok så motiveringen blir:
  Rashidi av den enkla anledningen att Rasmus, tyvärr, har varit helt under isen. Förstår inte vad som har hänt med honom efter Januariturnén han var med i men han är inte sig lik. Rashidi har fart och fläkt med en kreativitet vi saknar.

  Obasi av den enkla anledningen att han är vår enskilt bästa anfallare. Jag vill se honom i en mer "striker" liknande roll. Jag vet att han inte har den snabbheten som exempelvis Jack ligger inne med men tillsammans med Henom så tror jag dem är giftiga.

  Henok är otroligt viktig för vårt spel och avsaknaden av honom på planen har varit tydlig. Jag vet inte om det är av konkurrensskäl som han varit bänkad men enligt mig bör han vara självskriven.

  Perfekt att byta in Jack eller Tarik som kan ligga på rulle när en ny matchbild behövs.

 11. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Konne. Min tur att hålla med. ÖFK-matchen var inte jätteusel och fler lag än vi har problem i början. Det fanns tendenser till spel iaf. Men Pekingmatchen gör mig nervös. Inte för att det var så kass utan för att jag tror det är viktigt att inte dra för stora växlar på den.

  Men jag tror Rikard kommer att göra det. Vi tappade helt kontrollen och det gör honom nervös. Därför är jag orolig för Saku. Jag tror han blir jätteviktig för vårt spel. I Rikards kontrollfotboll är de som bryter mönstret oerhört viktiga. Och Tarik, Seb, Anton eller Adu gör inte det. Men någon försvarsjätte är Saku ju inte. Och då är frysboxen nära.

  Därför köper jag ditt lag, även om jag hade valt Rasmus och kanske Jack.

  Men om jag ändå får motivera de sista valen: Rasmus var riktigt svag mot Peking, med dålig bollkontroll. Men mot ÖFK fick han bra utrymme och fick bollar att jobba på av Mets och Saku. Skulle ge den konstellationen en chans till. Tror det kan bli bra.

  Obasi var direkt dålig mot Peking och missade i stort sett varje mottagning. Men ska jag vara konsekvent ska jag väl räkna bort den matchen för honom också. Och den var ju på plast! Jag ger mig på den punkten. Men Henok och Jack tillsammans tror jag på. Tycker det blir för segt med Obasi och Henok samtidigt.

 12. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Sep 2013
  Linnér- Panos, Pertan ,Mets -
  Elyounoussi, Larsson,Adu, Ylätupa, Rashidi - Goitom, Obasi/Lahne
  Min elva mot Häcken. Sundgren och Lindkvist är ej i form/har tankarna någon annan stans

 13. #10
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Elyounussi som Wing-back? I think not. Kolla hur han försvarar i slutminuten mot Sirius.

 14. #11
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Inga jävla avgångskrav. Trots missräkningar förra säsongen så var nyckeln till guldet ett ständigt stöd.

  Det var minst sagt en missräkning med förlust mot Örebro. Oavgjort är godkänt men återigen skapar vi tillräckligt för att kunna avgöra och vinna matchen. Slutleveransen måste bli betydligt bättre. Det går inte att ha tama avslut utan se på Carlos Strandberg som får ett läge (förvisso offside) men stänker in den distinkt.

  Totalt sett var det inte en dålig match utan vi var det bättre laget och jag är fortsatt optimistisk. Spelet sätter sig mer och mer men det är dags att börja göra mål på våra chanser. Lahne får absolut inte bränna chansen han hade.

  Inför nästa match måste Rashidi få chansen, han har åstadkommit mer på 5 minuter än Rasmus gjort de senaste 30 matcherna.
  Hur är status på Robert? Avsaknaden av kvalité och kreativitet på kanterna är återigen oroväckande tydlig...

  Linnér
  Panos - Pertan - Karol
  Sundgren - Seb - Adu - Tarik - Rashidi
  Goitom - Obasi

  Goitom och Obasi måste få chansen att lira ihop. Allsvenskans bästa anfallspar.

  Anledningen till elvan ovan är för att jag förväntar mig att vi för spelet på hemmaplan även mot ett lag som Häcken. Alm är skicklig men knappast så att han släpper lös allt han har. Minns väl hans riskminimerande inställning "vänta på motståndarnas misstag". Tyvärr har vi gjort för många missar de senaste matcherna. OM Rikard väljer en mer defensiv inställning så hoppas jag att Anton tar plats istället för Tarik.

 15. #12
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Att spela med fyrbackslinje är logiskt med tanke på materialet. Adu gör mycket lite framåt och säkrar framför backlinjen. Då ska man inte behöva fem backar också.

  Men tre forwards är inte logiskt med tanke på materialet. Obasi är riktigt ur form, men på en kant gör han ännu mindre nytta. Och dessutom slår vi långt och han kan inte nicka (ja, jag vet att han gjorde nickmål häromveckan).

  Och tre grovjobbare på mittfältet blir för fantasilöst.

 16. #13
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Lite positiva vibbar efter andra iaf. Fall framåt! Lite individuell briljans från Adu och Sundgren gav tre pinnar. F'låt Adu för att jag sa att du inte gör något framåt!

  Tycker vi ska fortsätta med fyra backar men inte med den här forwardsuppställningen.

 17. #14
  Medlem Artilleris avatar
  Reg.datum
  May 2012
  Förstår inte varför man inte slå inläggen tidigare när vi kommer längst kanterna. Istället så stannar man upp och väntar på att hela motståndarlaget hunnit backa hem med hela laget, och sen försöker man istället passa sig igenom hela försvaret och fram till mål innan man vågar gå på avslut.

  Skönt med 3 pinnar igår, men fan vad vi måste bli bättre

 18. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Beror väl på två saker. Sundgren har dåligt självförtroende när det gäller inlägg och vill helst slippa. Därför går han runt så han kan slå bollen snett inåt efter marken, eller oftare, vänder hem och väntar på understöd. Rasmus slår dem snabbare (fast han missade mest senast) om det är någon i boxen. Men det är det ju aldrig. Orsak två.

 19. #16
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Mycket bra med en vinst mot Häcken!

  Det är troligtvis som Rammy säger. Avsaknad av självförtroende men även brist på alternativ i boxen. Tyckte däremot att det blev skillnad senast när vi spelade med 3st anfallare även om dessa inte är så effektiva som man ska kunna begära. Henok har en stor påverkan på vårt spel och måste få spela i fortsättningen. För att återgå till inläggen så är det säkerligen även strikta instruktioner från ledarteamet att vända hemåt och behålla bollen inom laget vid tveksamheter.

  Det var kul att se Rasmus sista 10-15 minuter då han av någon anledning helt plötsligt började ta för sig mer och åtminstone jag såg glimtar av den gamla Rasmus.

  Vi har fortsatt släppt in minst mål i Allsvenskan trots ett stundtals svajigt spel och fortsätter att plocka poäng. Nästa match mot Götet lär bli tuff, framförallt kommer Seb att saknas. Vinst där och sedan städar vi av AFC ordentligt så är vi igång!

  Ser gärna att vi använder oss av en 3-4-3 uppställning enligt följande:

  Linnér
  Panos - Pertan - Karol
  Sundgren - Adu - Tarik - Rashidi
  Obasi - Goitom - Lahne

  Vad tycker Björn Kindlund om Göteborg?

 20. #17
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Jag tycker att de positiva tecknen av förändringen kom mer av fyrbacksuppställningen än av våra tre forwards. Tycker att vi ska fortsätta med den.
  Låt Panos ersätta Seb istället.

  Obasi har varit direkt svag ett tag nu. Sist hamnade han ute på kanten, och någon ytter är han inte. Om Ylätupa är frisk så skulle han vara ett bättre alternativ. Obasi/Goitom är ingen bra kombination och Goitom ser betydligt vassare ut.

  Men jag tror inte på tre forwards-modellen. Vi har inte rätt typer för den. Forwards måste vara mycket rörligare än de vi har, och det finns i vart fall bara plats för en av farbröderna Obasi/Goitom i en sådan modell. Och då väljer jag som sagt också Goitom. Men om Tarik behövs på mittfältet tycker jag vi ska skrota modellen.

 21. #18
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Förfärligt!
  Vår sämsta halvlek med marginal. Idiotisk line-up med spelare på fel plats. Norling har verkligen lost it totalt.
  Alla är sämst (utom Per Karlsson förstås). Och Obasi och Lahne som är jättesämst!!!!!

 22. #19
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Citat Ursprungligen postat av Konne Visa inlägg
  Inga jävla avgångskrav.
  Inte nu heller?

 23. #20
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Det är tråkigt att ingen skriver härinne längre. Det är inget kul att diskutera med sig själv. Jag får väl ge mig jag också.

  Här kommer några (sista?) frågor:
  - Vad gör Saku Ylätupa i AIK? Såvitt jag förstod det inköptes han för att spela i pocketrollen, dvs. i fickan mellan anfallarna (oavsett antal) och mittfältarna (oavsett antal). AIK har provat många olika spelmodeller men gemensamt för dem är att någon pocketroll har det aldrig funnits. (utom för Goitom ibland). Det som funnits för Saku är vänster centralt mittfält, men enligt Norling är han för svag defensivt för att spela där. Jaha, men varför har vi då köpt honom? Hans defensiva brister måste vi ju ha känt till. Missförstå mig rätt, jag gillar Saku men det har ingen betydelse. Det är Rikards uppfattning som räknas, inte min.
  - Varför skeppar vi Stefanelli? Orsaken ska ju vara (igen) att han inte är tillräckligt klok defensivt. Men Lahne som inte har en aaning om hur han ska uppträda ska starta varje match? Har vi lovat Amiens det?
  - Varför har vi inga yttrar? Vi har fått höra i ett par års tid nu att i Rikards modell finns inga yttrar. Därför kan vi t.ex. inte ha en spelare som Bahoui. Men plötsligt, när vi säkerställt att det inte finns några yttrar i klubben ska vi ha sådana, och spelar med Obasi eller Rashidi som yttrar, spelare som otvivelaktigt är bättre i andra positioner. Que?

Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Silly Season 2019 - AIK
  Av Itchy i forum AIK Fotboll
  Svar: 115
  Senaste inlägg: 2019-05-29, 17:16
 2. Allsvenskan 2019
  Av Itchy i forum Övrig sport
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2019-03-30, 20:22
 3. Sillyseason 2018/2019
  Av honda i forum AIK Ishockey
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2019-03-25, 15:21
 4. Byta bortaderbyt på våren mot hemmaderby 2013?
  Av oakley i forum AIK Fotboll
  Svar: 19
  Senaste inlägg: 2012-08-14, 20:39
 5. Ett lag i U21-allsvenskan
  Av LarSSa i forum AIK Fotboll
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2012-01-17, 14:50

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •