Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: Allsvenskan 2019 - Våren

 1. #1
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan

  Allsvenskan 2019 - Våren

  Så, eftersom AIKforum i mångt och mycket är typ utdött så finns det egentligen ingen poäng i att skapa trådar för varje match då knappt någon kommer skriva i dem. Så vi kör en tråd för vårens matcher och sen en för höstens, ifall man vill diskutera matcher. Peking away ikväll, vi ses där!

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av Vasa:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Lahne är med i truppen. Han får nog några minuter om vi ligger under. Gissar att Saku får stiga åt sidan från start. Vi går nog för 0-0. Tror det blir svårt. Jag har försökt känna mig optimistisk men lyckas dåligt. Blir gärna motsagd och motbevisad.

 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Förfärlig första halvlek. Pertan, Mets o Oskar räddar oss. Felpassningsprocenten måste vara enormt hög.

 5. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Bättre andra, men Obasi var bedrövlig. Massor av felpass o dåliga mottagningar hela matchen. Tur att Pertan är kung.

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av Rammy:


 7. #5
  Medlem Itchys avatar
  Reg.datum
  Sep 2012
  Citat Ursprungligen postat av Vasa Visa inlägg
  Så, eftersom AIKforum i mångt och mycket är typ utdött så finns det egentligen ingen poäng i att skapa trådar för varje match då knappt någon kommer skriva i dem. Så vi kör en tråd för vårens matcher och sen en för höstens, ifall man vill diskutera matcher. Peking away ikväll, vi ses där!
  Finns redan en allsvensk tråd sen december - Allsvenskan 2019.

  Skapade bara en för hela Allsvenskan av just den anledning du själv nämner (överflödigt med 30 matchtrådar när det ändå är så inaktivt).
  1 800 pers har hittat dit och läst, men tyvärr enbart undertecknad som skrivit nåt hittills.

  Onödigt att skapa ytterligare en identisk tråd när en redan finns. Det är ju knappast så mycket trafik att vi behöver två för att avlasta...

 8. Följande medlem gillade det här inlägget av Itchy:


 9. #6
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Första halvtimmen mot Peking var bedrövlig. Så fort vi fick bollen gav vi bort den. Tyvärr fick Saku skulden trots att det var andra som slog felpassningarna. Jag tror att han redan har en plats vikt åt sig i frysboxen.

  Det är synd att det blir så för han är trots allt vår ende kreative mittfältare. Tarik får nog den rollen nu, och han kommer att göra nytta med sitt slit, men särskilt kreativ är han ju inte.

  Tror det här blir en låååång säsong. Sirius hemma borde vara en chans att släppa handbromsen men det kommer inte att hända. När spelet hackar drar Rikard slutsatsen att defensiven måste stärkas. Det spelar ingen roll att vi inte släppt in några mål. Vårt problem är att mittfältarna inte försvarar tillräckligt bra säger Rikard och drar åt handbromsen lite till. Jag har gärna fel, men har jag?

 10. #7
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Solna
  Rammy, jag håller med dig i det mesta även om det låter väldigt pessimistiskt stundtals. Ska villigt erkänna att jag svurit mig blå i huvudet över spelet under försäsongen och cupen. Sett otroligt krampaktigt ut mestadels. Däremot under inledningen av Allsvenskan så har vi successivt förbättrat spelet och personligen tycker jag inte premiärmatchen var så usel som folk påstår. En typisk premiär med något krampaktigt spel med intentioner som är lovande. Där var Karol Mets och Saku de absolut bästa.

  Matchen mot Peking är som du säger totalt bedrövlig den första halvleken, främst de första 30 minuterna. Därefter vaknade laget till liv och körde över Peking i andra halvleken - totalt sett tycker jag vi var det bättre laget och även om vi inte gjorde något mål är 0-0 borta mot Peking på deras balkongmatta ett godkänt resultat.

  Gemensamt för dessa matcherna är att slutleveransen har varit undermålig oavsett om det gäller passningar eller avslut. Nu har vi ett högkvalitativt anfall (troligtvis det bästa i Sverige) med Obasi som håller högst kvalité i Allsvenskan när han är i form, Tarik (som bör spela mittfältare), Jack och Henok på bänken.

  Vi ska rimligtvis köra över Sirius och Örebro - jag hoppas att Rikard anser försvaret vara tillräckligt stabilt för att börja släppa på handbromsen. Som du är inne på. Lossnar det mot Sirius tror jag vi får en rolig säsong då vi har Allsvenskans bästa trupp.

  Mot Sirius vill jag se följande:

  Linnér
  Panos - Pertan - Karol
  Sundgren - Seb - Adu - Saku - Rashidi
  Obasi - Henok

  Anser det vara ganska självskrivet fram till Rashidi, Obasi och Henok så motiveringen blir:
  Rashidi av den enkla anledningen att Rasmus, tyvärr, har varit helt under isen. Förstår inte vad som har hänt med honom efter Januariturnén han var med i men han är inte sig lik. Rashidi har fart och fläkt med en kreativitet vi saknar.

  Obasi av den enkla anledningen att han är vår enskilt bästa anfallare. Jag vill se honom i en mer "striker" liknande roll. Jag vet att han inte har den snabbheten som exempelvis Jack ligger inne med men tillsammans med Henom så tror jag dem är giftiga.

  Henok är otroligt viktig för vårt spel och avsaknaden av honom på planen har varit tydlig. Jag vet inte om det är av konkurrensskäl som han varit bänkad men enligt mig bör han vara självskriven.

  Perfekt att byta in Jack eller Tarik som kan ligga på rulle när en ny matchbild behövs.

 11. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Konne. Min tur att hålla med. ÖFK-matchen var inte jätteusel och fler lag än vi har problem i början. Det fanns tendenser till spel iaf. Men Pekingmatchen gör mig nervös. Inte för att det var så kass utan för att jag tror det är viktigt att inte dra för stora växlar på den.

  Men jag tror Rikard kommer att göra det. Vi tappade helt kontrollen och det gör honom nervös. Därför är jag orolig för Saku. Jag tror han blir jätteviktig för vårt spel. I Rikards kontrollfotboll är de som bryter mönstret oerhört viktiga. Och Tarik, Seb, Anton eller Adu gör inte det. Men någon försvarsjätte är Saku ju inte. Och då är frysboxen nära.

  Därför köper jag ditt lag, även om jag hade valt Rasmus och kanske Jack.

  Men om jag ändå får motivera de sista valen: Rasmus var riktigt svag mot Peking, med dålig bollkontroll. Men mot ÖFK fick han bra utrymme och fick bollar att jobba på av Mets och Saku. Skulle ge den konstellationen en chans till. Tror det kan bli bra.

  Obasi var direkt dålig mot Peking och missade i stort sett varje mottagning. Men ska jag vara konsekvent ska jag väl räkna bort den matchen för honom också. Och den var ju på plast! Jag ger mig på den punkten. Men Henok och Jack tillsammans tror jag på. Tycker det blir för segt med Obasi och Henok samtidigt.

Liknande ämnen

 1. Silly Season 2019 - AIK
  Av Itchy i forum AIK Fotboll
  Svar: 114
  Senaste inlägg: 2019-04-06, 15:42
 2. Allsvenskan 2019
  Av Itchy i forum Övrig sport
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2019-03-30, 20:22
 3. Sillyseason 2018/2019
  Av honda i forum AIK Ishockey
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2019-03-25, 15:21
 4. Byta bortaderbyt på våren mot hemmaderby 2013?
  Av oakley i forum AIK Fotboll
  Svar: 19
  Senaste inlägg: 2012-08-14, 20:39
 5. Ett lag i U21-allsvenskan
  Av LarSSa i forum AIK Fotboll
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2012-01-17, 14:50

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •