Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: AIK-Örebro SK (2018-10-07)

 1. #1
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan

  AIK-Örebro SK (2018-10-07)

  Matchtråd!!


 2. Följande medlem gillade det här inlägget av Vasa:


 3. #2
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Hualigen, Kristoffer är ruggigt bra idag också. Även Tarik har varit riktigt bra, liksom Panos.

 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2014
  Hur f-n kan man bli utvisad för att bli träffad av en fotboll? Huva, grovt brott!

 5. #4
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Bisarrt att två identiska situationer (boll på hand utanför kroppen men "boll söker hand") utmynnar i två helt olika straff.

  Utöver det mest besviken på att AIK backar hem och släpper ifrån sig så mycket spel i andra att ÖSK får ta över helt. Domare hit eller dit, det är vi som ger bort poängen idag.

  Skönt att Peking samtidigt tappade poäng så att poängförlusten inte känns så tuff. 8 pinnar med 5 matcher kvar, det här ska vi fan klara av!

 6. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Affe:


 7. #5
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Stor besvikelse över att se laget ge bort taktpinnen i andra halvleken men nog tusan ska vi klara av att ruska av oss detta och trampa vidare?!

  Synd om Nico men nu i efterhand det mest logiska bytet även om jag tycker man kunde plockat av Kristoffer som fick en del smällar på kort tid.

  Alex kan nog vara vår viktigaste spelare. Panos gjorde en fin första halvlek men sett över 90 minuter saknar man Alex resoluta försvarsspel.

  Nu kör tåget vidare!

 8. #6
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2011
  Ort
  Kista
  Förstår inte att folk kan kolla på fotboll och inte förstå det öht. Att tro också att det är hur enkelt som helst som om det vore ett tv-spel.

  Det är ganska tydligt att i andra halvlek kommer Örebro in med friskare ben. De rör sig betydligt mer de flyttar positionerna högre upp på planen med inledande högre press. De använder bredden för att försöka öppna upp vår defensiva spel, vilket de egentligen inte lyckas med så pass bra.

  Då laget reagerar på deras spel så ser man hotet och stänger det. Vi försöker ta tillbaka matchen men det blir svårt för att Örebro gör det bra när de väl har bollen så passar de runt den bra och pressar bra när de förlorar den.

  Skulle laget reagerat på ett annat sätt osv? Ja såklart det finns alltid sånt man kan göra i efterhand även matcher man dominerar.

  Domaren var kass och det kostade oss då innan röda kortet så slåss vi bra defensivt och gör det man ska göra som ett BRA lag.

  Om ni har spelat fotboll själv så vet ni hur svårt det är att ha "taktpinnen" när det andra laget snäpper upp sitt spel ganska rejält.
  De är inte kliniska men med väldigt lite misstag så kan man inte göra så pass mycket.

  Kontringen var ju att stänga till då man ser hotet komma. Laget gör det bra för annars skulle vi öppna upp matchen och det skulle bli mål fram och tillbaka. Då vi är inte så effektiva framåt så kunde det innebära en 2-3 förlust istället. Det var uppenbart för de smarta spelarna vi har i laget att om vi börjar gå för offensivt och hamnar i bakfoten så kommer de straffa oss.

  Yttrarna fick kämpa för att komma tillbaka då Örebro hade betydligt högre utgångspositioner på kanterna i andra halvlek. Det är en av de jobbigare delen för en ytter, med tanke på att vi inte hade mycket kontroll på bollen i andra halvlek.

  Men vi har svårare att pressa och kontrollera bollen. Örebro får oss att jobba hårdare och svårare. Laget väljer att täppa centralt och försöka på kontringar.
  Ja vår kontring spel var kass i andra halvlek och där kunde vi gjort bättre.

  Men ett annat lag i den situationen skulle bli ivriga och försöka anfalla osv öppna upp ytor mot ett lag som kan göra skada när de får ytorna.


  Vi gör det ganska bra tills straffen. Såklart man kunde gjort saker bättre osv osv. Det är en bra lärdom också för laget att bli mer kliniska och effektiva då det finns alltid motståndare som kan straffa oss på misstag.

  Turen i oturen att ingen kommer ikapp oss!
  Senast redigerad av vemfanejag den 2018-10-08 klockan 16:33.

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av vemfanejag:


Liknande ämnen

 1. AIK-Östersunds FK (2018-05-14)
  Av Vasa i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2018-05-15, 13:30
 2. IF Elfsborg-AIK (2018-05-06)
  Av Vasa i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2018-05-07, 08:48
 3. IK Sirius-AIK (2018-05-02)
  Av ville91 i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 5
  Senaste inlägg: 2018-05-04, 22:04
 4. AIK-IK Sirius (2018-04-27)
  Av Vasa i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 8
  Senaste inlägg: 2018-04-28, 13:28
 5. Örebro SK-AIK (2018-04-18)
  Av JEATB. i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 8
  Senaste inlägg: 2018-04-19, 09:14

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •