Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 41

Ämne: Diskussioner kring säsongen 2011

 1. #1
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg

  Diskussioner kring säsongen 2011

  Säsongen är nu över, en väldigt lyckad sådan enligt mig om man ser till förutsättningarna.
  Här diskuteras det mesta om 2011, hur tycker ni AIK gjorde ifrån sig, vilka spelare som var bra/dåliga och så vidare.

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2011
  En riktigt bra säsong, kul att det gick bra även efter att vi sålde Banguras. Roliga matcher, både hemma och borta. Stark stomme vi har i Turina, Milosevic, Backman, RÅP. Presterar dessa på samma sätt under 2012 och Lorentzon kan lära sig att försvara vid inläggssituationer så ser det ju riktigt bra ut inför nästa år. KKK blir nästa års utropstecken, bara så ni vet.

 3. #3
  Medlem AIK15s avatar
  Gruppering
  Norra/ Hovet, black army.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Solna
  Jävligt bra Säsong Loren och Helgi har verkligen blivit bättre och vi har vunnit utan the Banguras(alla som trodde vi skulle tappa vår Europaplats) och vi har en stabil ekonomi inför 2012.Sen ska det bli kul och se hur Crespo ser ut och vilka spelare Jens och Co förstärker med.

  Längtar redan till försäsongen på Skytteholm och allsvenskan.Men först är det en lång kall och vinter.

 4. #4
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av AIK15 Visa inlägg
  Jävligt bra Säsong Loren och Helgi har verkligen blivit bättre och vi har vunnit utan the Banguras(alla som trodde vi skulle tappa vår Europaplats) och vi har en stabil ekonomi inför 2012.Sen ska det bli kul och se hur Crespo ser ut och vilka spelare Jens och Co förstärker med.

  Längtar redan till försäsongen på Skytteholm och allsvenskan.Men först är det en lång kall och vinter.
  Håller med, tycker även att RÅP utvecklats enormt mycket sen 2010.

  Det negativa tycker jag är Catovic, Lundberg och DG som jag alla trodde skulle få genombrott men de har inte visat mycket alls.

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  För ett drygt år sedan satt jag och sa att "inom 5 år spelar Viktor Lundberg i landslaget". Såg otrolig talang i honom, hade flera fantastiska inlägg, bra passar och grym blick för spelet och självklart ett grymt skott. Men i år vet jag inte vad som har hänt.
  Visserligen har han spelat mycket kant, där han bara irrar runt, eller spelat praktiskt taget anfallare. Jag vill se honom längre ner i banan, säg en Dulee Johnson plats. Men trots fel position så har han inte fått det genombrott jag hoppats på.

 6. #6
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Lundberg har för mig iår visat att han inte klarar av att prestera bra på någon av följande postioner,
  1, Anfallare. Ligger ofta fel, otroligt dålig på huvudet och i närkamper. Enda gångerna han känns farlig är en bit utanför straffområdet om han är hyfsat ensam.
  2, Yttermittfältare. Vi tappar hela kanten när han spelar där. Inte speciellt snabb, inte speciellt starkt. Bra fot men ingen kantspelare.
  3, Innemittfältare, Tappar ofta boll, inga "dulee" passningar och dålig i närkamperna. Grymt skott dock vilket klart kan utnyttjas från denna position.

  Nej, Lundberg kanske behöver gå till Väsby nästa år för att försöka få han utvecklas i sitt spel.

  Catovic kan vi skicka till saudiarabien eller något. Fixa upp en jävla massa fake youtube klipp och skicka ner och hoppas någon sandklubb går på skiten.

 7. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Eric:


 8. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Väldigt bra säsong. Ruskigt starkt gjort att fortsätta spela bra efter att Banguras lämnade Trodde att vi knappt skulle göra ett enda mål efter det och Karikari sprang runt snubblade varje gång han han hade bollen och Lundberg hade väll inte presterat speciellt bra han heller. Catovic behöver man inte ens nämna (Måste ju vara Allsvenskans sämsta anfallare?) Mutumba var riktigt bra på slutet. Hoppas verkligen han kan vara lite jämnare i sitt spel nästa år. Med Mutumba och Atakora på kanterna nästa år och Özkan som släpande anfallare/offensiv mittfältare kan vi bli riktigt vassa framåt. RÅP har varit strålande, även Helgi har i stora delar av säsongen varit riktigt bra. Hoppas dom kan vara lika bra nästa år. Backlinjen har var otroligt bra, speciellt mittlåset (Allsvenskans bästa) Lorentzson måste bli bättre i defensiven och spela bättre mot dom större lagen. Han verkar ha väldigt svårt med kvicka och tekniska spelare och han har stora problem i luften vilket har orsakat ett par mål bakåt. Samba-Nisse är världsklass!

  Nästa år:
  Engblom/Crespo/Hrgota?
  Özkan

  Mutumba RÅP Atakora

  Helgi
  Samba-Nils Backman Milosevic Lorentzson
  Turina
  Senast redigerad av Isidor1891 den 2011-10-24 klockan 18:32.

 9. #8
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg

 10. #9
  Medlem bangura1891s avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno & Fullast på bussen
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Östra Aros
  Förväntningarna inför säsongen var ju inte så höga med tanke på fjolåret... Men fan vilket år vi har haft! Årets positiva överraskningar är för mig:
  -Milosevic. Visst sades det att han var en stor talang, mena att han skulle gå in och glänsa på det här sättet i allsvenska trodde jag aldrig. Hans brytningsförmåga är bland det bästa jag sett av en allsvensk mittback.
  -RÅP. Fan den hyfsade innermittfältaren växte ut till en kung på mitten och tog tag i laget. Att han var en hård och stark innermitt visste väl de flesta, men han har även lyckats utveckla ett ganska bra passningsspel. Ingen som glömmer hans frispark mot syrianska heller, va? Nästa lagkapten?
  -Tetteh. Vilket jävla fynd! Från division 2 till 3:e plats i allsvenska skytteligan. Bland de bästa målskyttarna jag sett spela live, om inte den bästa. Blev ett perfekt komplement till Mohammed.

  Får man önska sig något inför nästa säsong är det två saker:
  -En farlig striker. KKK är inte redo än och det känns lite osäkert med Crespo.
  -Lite mer drag på läktaren. Fan vi är störst, bäst och vackrast! Nästa år kör vi, för AIK och för Råsunda!

 11. #10
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Turina - Gått från klarhet till klarhet. Älskar hans galna utseende samt hans sköna sätt att vänta ut anfallaren innan han plockar upp bollen. Bäst i år var när han stormade över på motståndarnas planhalva för att hela laget firade på våran.

  Stamatopoulos - Stått i skuggan av Ivan den förskräcklige, men då solen skinit på honom har den skinit starkt. Skönt att ha en så stabil andrekeeper!

  Nisse - ett ord: Nissedinho. Har inte tunnlat lika mycket i AS som på försäsongen, men mannen som har varit alla fettons dröm har i år visat varför han har en given plats på vänstern.

  Backman - Som många redan påpekat så jobbar han i det tysta men gör det förbannat jävla bra. Ödmjuk kille och en av årets viktigaste spelare.

  Alex - Ung men redan rutinerad. Stark och säker. Har visat valpiga tendenser, men de kan man lätt bortse från. Tillsammans med Backman och Turina den största anledningen till att vi tog den plats vi gjorde. Ett bekvämt mittbackpar = bekväm målvakt = ett bekvämt mittbackpar = få insläppta mål.

  Pertan - Spelat alldeles för lite av förklarliga skäl. Men vi har en av sveriges bästa mittbackar på bänken. Lagstyrka, någon?

  Loren - har blandat och givit, speciellt nu på slutet. Men Lorenzs högstanivå är mycket högre än hans lägstanivå är låg.

  M9 - Var lite av en besvikelse när han kom tillbaka. Man sa att han hade mognat och slutat showa vilket gjorde mig lite bekymrad. Det var ju därför man älskade honom. Som tur är hittade han tillbaka till sitt forna jag med tiden och avslutade med 5 stora starka av 5 möjliga.

  RÅP - Har också blandat och givit men precis som Loren är han bättre än han är sämre. Genom sin vänsterdojja är han enligt mig given frisparksskytt.

  Helgi - Vilken jävla mittfälts-tank han är! River, sliter och grisar. Mycket, mycket nyttig.

  Tjerna - Inte setts av på slutet, men har verkligen gjort det han ska. Börjar bli lite långsam och försiktigt, men det passar absolut in i vissa matcher. Kommer nog bli nyttig vid bortamatcher i EL-kvalet, om han är kvar då.

  Maripuu - Egentligen spelat för lite för att jag ska kunna ha en uppfattning om honom. Tycker dock hans insatser har varit över lag bra. Blandat och givit lite, men en klart godkänd säsong, det lilla han spelat.

  Walker - Också spelat för lite för att ge en rättvis bedömning. Det lilla han visat sig har inte varit enligt förväntan dock.

  Lala - Har visat sig vara väldigt bra på kanten. Bra driv. Bra teknik. Bra öga. Har en del kvar att visa, men är enligt mig given som högermitt.

  Pavey - Oerhört trist att bli av med honom. Så. Jävla. Nyttig! Dock har han varit nästan FÖR övertänd då han fått göra inhopp efter skadan, men det tar inte udden av den spelare och person han är och har varit. You will be missed!

  DG - Stor besvikelse. Hade hoppats på mer hos honom. Men han är ung och har mer att ge. Kanske bör ta ett år i Väsby för att få speltid.

  Gabbe - Skadad igen... Men vi alla vet vad han går för när han är hel. Prestationslön omgående. Kan bli dyrt. Kan bli billigt.

  Karikari - Har potentialen, men nån måste fan lära honom offsideregeln samt köpa mindre skor till honom. Det kommer lossna för Kwame, var så säkra.

  Viktor - Började tunt men har tuffat till sig. Har fortfarande mycket kvar att visa, förutom skottet. Det vet vi alla är bra. Som redan påpekats borde han spela som offensiv mitt. Som han gjorde på försäsongen. Fortfarande ung och har ett par år kvar att visa upp sig på.

  Catovic - Årets största besvikelse! Var pigg och duktig på Skyttan i vintras, men så fort han kom in i finrummet fick han rampfeber. Vill lite för mycket och tär därför helt vansinniga beslut, varvat med direkt usla prestationer. Jag gav honom chansen så många gånger men nu har han hamnat i den positionen att han måste ligga på målsnitt runt 1/1 för att övertyga mig. Väsby!

  Teteh - Nuff sid!

  Mohamed - Nuff said!

  Har jag missat nån?

  Startelvan 2012 so far:

  KKK - ny (Kouakou?)
  M9 - Gabbe (off) - Helgi (def) - Lala
  Nisse - Backman - Alex - Loren
  Turina

  Bänk: Kyriakos, Pertan, Tjerna, RÅP, Viktor, (ny anfallare)

 12. Följande medlem gillade det här inlägget av Hass:


 13. #11
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Råsunda Fotbollsstadion
  Citat Ursprungligen postat av Hass Visa inlägg
  Turina - Gått från klarhet till klarhet. Älskar hans galna utseende samt hans sköna sätt att vänta ut anfallaren innan han plockar upp bollen. Bäst i år var när han stormade över på motståndarnas planhalva för att hela laget firade på våran.

  Stamatopoulos - Stått i skuggan av Ivan den förskräcklige, men då solen skinit på honom har den skinit starkt. Skönt att ha en så stabil andrekeeper!

  Nisse - ett ord: Nissedinho. Har inte tunnlat lika mycket i AS som på försäsongen, men mannen som har varit alla fettons dröm har i år visat varför han har en given plats på vänstern.

  Backman - Som många redan påpekat så jobbar han i det tysta men gör det förbannat jävla bra. Ödmjuk kille och en av årets viktigaste spelare.

  Alex - Ung men redan rutinerad. Stark och säker. Har visat valpiga tendenser, men de kan man lätt bortse från. Tillsammans med Backman och Turina den största anledningen till att vi tog den plats vi gjorde. Ett bekvämt mittbackpar = bekväm målvakt = ett bekvämt mittbackpar = få insläppta mål.

  Pertan - Spelat alldeles för lite av förklarliga skäl. Men vi har en av sveriges bästa mittbackar på bänken. Lagstyrka, någon?

  Loren - har blandat och givit, speciellt nu på slutet. Men Lorenzs högstanivå är mycket högre än hans lägstanivå är låg.

  M9 - Var lite av en besvikelse när han kom tillbaka. Man sa att han hade mognat och slutat showa vilket gjorde mig lite bekymrad. Det var ju därför man älskade honom. Som tur är hittade han tillbaka till sitt forna jag med tiden och avslutade med 5 stora starka av 5 möjliga.

  RÅP - Har också blandat och givit men precis som Loren är han bättre än han är sämre. Genom sin vänsterdojja är han enligt mig given frisparksskytt.

  Helgi - Vilken jävla mittfälts-tank han är! River, sliter och grisar. Mycket, mycket nyttig.

  Tjerna - Inte setts av på slutet, men har verkligen gjort det han ska. Börjar bli lite långsam och försiktigt, men det passar absolut in i vissa matcher. Kommer nog bli nyttig vid bortamatcher i EL-kvalet, om han är kvar då.

  Maripuu - Egentligen spelat för lite för att jag ska kunna ha en uppfattning om honom. Tycker dock hans insatser har varit över lag bra. Blandat och givit lite, men en klart godkänd säsong, det lilla han spelat.

  Walker - Också spelat för lite för att ge en rättvis bedömning. Det lilla han visat sig har inte varit enligt förväntan dock.

  Lala - Har visat sig vara väldigt bra på kanten. Bra driv. Bra teknik. Bra öga. Har en del kvar att visa, men är enligt mig given som högermitt.

  Pavey - Oerhört trist att bli av med honom. Så. Jävla. Nyttig! Dock har han varit nästan FÖR övertänd då han fått göra inhopp efter skadan, men det tar inte udden av den spelare och person han är och har varit. You will be missed!

  DG - Stor besvikelse. Hade hoppats på mer hos honom. Men han är ung och har mer att ge. Kanske bör ta ett år i Väsby för att få speltid.

  Gabbe - Skadad igen... Men vi alla vet vad han går för när han är hel. Prestationslön omgående. Kan bli dyrt. Kan bli billigt.

  Karikari - Har potentialen, men nån måste fan lära honom offsideregeln samt köpa mindre skor till honom. Det kommer lossna för Kwame, var så säkra.

  Viktor - Började tunt men har tuffat till sig. Har fortfarande mycket kvar att visa, förutom skottet. Det vet vi alla är bra. Som redan påpekats borde han spela som offensiv mitt. Som han gjorde på försäsongen. Fortfarande ung och har ett par år kvar att visa upp sig på.

  Catovic - Årets största besvikelse! Var pigg och duktig på Skyttan i vintras, men så fort han kom in i finrummet fick han rampfeber. Vill lite för mycket och tär därför helt vansinniga beslut, varvat med direkt usla prestationer. Jag gav honom chansen så många gånger men nu har han hamnat i den positionen att han måste ligga på målsnitt runt 1/1 för att övertyga mig. Väsby!

  Teteh - Nuff sid!

  Mohamed - Nuff said!

  Har jag missat nån?

  Startelvan 2012 so far:

  KKK - ny (Kouakou?)
  M9 - Gabbe (off) - Helgi (def) - Lala
  Nisse - Backman - Alex - Loren
  Turina

  Bänk: Kyriakos, Pertan, Tjerna, RÅP, Viktor, (ny anfallare)
  Peta RÅP??????

 14. #12
  Medlem
  Gruppering
  Bonde Ultras
  Reg.datum
  Dec 2010
  Gabbes kropp överlever inte 90 minuter på ett centralt mittfält.

 15. #13
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av lankan Visa inlägg
  Peta RÅP??????
  Eftersom du valde att citera hela min text förtjänar du ett svar ;)
  "peta" är ett sånt starkt ord.
  Min vision är ett diamantmittfält och där finns inte plats för både Helgi och RÅP.
  Med det sagt betyder det inte att RÅP lämnas på isbiten, utan tanken är att använda de båda.
  Beroende på motstånd och matchsituation/resultat kan de båda spela tillsammans på mitten (om vi skulle behöva bevaka en ledning tillexempel).
  Jagar vi däremot mål sätter man med fördel in RÅP istället för Helgi då jag anser att RÅP är en aning mer offensiv.

  Summa sumarum: Valet var svårt, men som grund drar Helgi det längsta stråt. Men med RÅP som stabil ersättare


  eller nåt

 16. #14
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av Hass Visa inlägg
  Eftersom du valde att citera hela min text förtjänar du ett svar ;)
  "peta" är ett sånt starkt ord.
  Min vision är ett diamantmittfält och där finns inte plats för både Helgi och RÅP.
  Med det sagt betyder det inte att RÅP lämnas på isbiten, utan tanken är att använda de båda.
  Beroende på motstånd och matchsituation/resultat kan de båda spela tillsammans på mitten (om vi skulle behöva bevaka en ledning tillexempel).
  Jagar vi däremot mål sätter man med fördel in RÅP istället för Helgi då jag anser att RÅP är en aning mer offensiv.

  Summa sumarum: Valet var svårt, men som grund drar Helgi det längsta stråt. Men med RÅP som stabil ersättare


  eller nåt
  Det mesta bra skrivet men just detta håller jag verkligen inte med om.
  RÅP har varit en av vår absolut bästa spelare i år. Helgi har stundtals gjort det bra men inte alls varit lika dominant som RÅP.

  Tycker att RÅP är en av de mest givna i AIK om han fortsätter som i år.

 17. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av DanielTjernström:


 18. #15
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Den evia Helgi vs RÅP-diskussionen, :)
  Visst har RÅP varit mycket duktig, och jag ser de två som givna i startelvan, men jag har som sagt bara plats för en.
  Nu vägrar ju iofs Alm låta mig bestämma detta och med ett "rakt" mittfält skulle det funka att ha de båda. Dock tycker jag vi tappar kraft framåt.

  Robban har varit mycket jämn under hela säsongen medan Helgi jobbat upp sig.
  Jag gillar Helgis grisspel och känner att marginalen väger över till has fördel, men det är så jämnt det bara kan bli.

  Jag vägrar dock "peta" en offensiv mittfältare till förmån för att ha påde Helgi OCH RÅP på plan från start. Specielt inte hemma.

  Sen är det ju klart; levererar inte Helgi som han gjort de senaste matcherna får RÅP ta över.

  Jag skulle inte gråta blod om RÅP spelar istället.

 19. #16
  Medlem bangura1891s avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno & Fullast på bussen
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Östra Aros
  Citat Ursprungligen postat av Hass Visa inlägg
  Eftersom du valde att citera hela min text förtjänar du ett svar ;)
  "peta" är ett sånt starkt ord.
  Min vision är ett diamantmittfält och där finns inte plats för både Helgi och RÅP.
  Med det sagt betyder det inte att RÅP lämnas på isbiten, utan tanken är att använda de båda.
  Beroende på motstånd och matchsituation/resultat kan de båda spela tillsammans på mitten (om vi skulle behöva bevaka en ledning tillexempel).
  Jagar vi däremot mål sätter man med fördel in RÅP istället för Helgi då jag anser att RÅP är en aning mer offensiv.

  Summa sumarum: Valet var svårt, men som grund drar Helgi det längsta stråt. Men med RÅP som stabil ersättare


  eller nåt
  Tss. Helgi-klanen växer för var dag. Startar härmed ett uppRÅP (höhö) för att få behålla RÅP i startelvan till nästa säsong. Vill inte se skott i farliga lägen som är närmare att träffa fettona på östra än att gå i mål och RÅP är minst lika bra på att kriga och täcka ytor som Helgi (även om han också är bra på det). RÅP eller avgå Alm!

 20. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av bangura1891:


 21. #17
  Medlem patheticqs avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Vill vi behålla vår starka defensiv bör vi spela båda. Central positionerna i mittfätet och även backlinjen är det sista vi ska ändra på i min mening.

 22. Följande medlem gillade det här inlägget av patheticq:


 23. #18
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg

 24. #19
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Robert Åhman-Persson! Punkt

 25. Följande medlem gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 26. #20
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av DanielTjernström Visa inlägg
  Svårt val, själv röstade jag på Backman. Tycker han varit stabil hela säs men jobbar extremt i det tysta.

Sidan 1 av 3 123 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Viktigaste AIK-spelaren säsongen 2011?
  Av AIKBETYDERALLT i forum AIK Fotboll
  Svar: 27
  Senaste inlägg: 2011-04-07, 20:23
 2. Ny tränare till säsongen 2011
  Av ALXALX i forum AIK Fotboll
  Svar: 150
  Senaste inlägg: 2010-12-24, 10:28

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •