Resultat 1 till 7 av 7

Ämne: De eventuella pengarna från Europaspel

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  De eventuella pengarna från Europaspel

  Man ska som bekant inte sälja pälsen innan björnen är skjuten och i ärlighetens namn är det väldigt långt kvar tills dess att vi har chans på pengarna. Först ska rosenborg betvingas, skulle vi mot förmodan lyckas med det så är vi som sämst med i Europa League vilket betyder några tiotals miljoner. Men om vi även lyckas med att slå ut nästa lag så är vi med i CLgruppspel vilket betyder helt andra pengar.

  Så, vad skall dessa pengar användas till?

  Idag pratar många om en eventuell 10a som är på väg in och det är inte omöjligt att man sparar på den karamellen tills dess att vi vet hur det gått i kvalmatcherna. Men förutom det så är ju truppen tämligen stor redan nu och det måste börja åka folk ur truppen för att fler ska komma in snart. Bör klubben satsa på nya spelare för att kunna prestera bättre i ett eventuellt europaspel?

  Jag säger nej, den lånesituation vi är i nu kommer att bli ett skruvstäd ju längre det pågår. Faktiskt ser jag hellre att vi förlorar alla matcherna i ett eventuellt CLgruppspel och får rätt på ekonomin en gång för alla än att vi tar några poäng här och där med hjälp av bedagade stjärnor vi blivit påprackade av agenter med dollartecken i ögonen.

  Vi har ju redan värvat rutin dessutom i Turina och Goran och ingen önskar väl Tjerna nåt hellre än att åter få gå ut på Råsunda och spela CLfotboll?

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Pengarna ska användas till att täppa till hålen i balansräkningen. Punkt slut. Det har nog även AIK-ledningen till viss del räknat med. Läsvärd artikel på ämnet finns på Fotbollsekonomerna.se:

  Fotbollsekonomerna – fotboll ur ett ekonomiskt perspektiv – Fotbollsekonomerna.se » Bokslut 2lax9 – hur sköts AIK?

 3. #3
  Medlem rat69s avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  exilgnagare
  Hoppas verkligen man betalar bort skitlånen coh satsar på framtiden.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Betala av lånen. Ingenting annat spelar roll i dagsläget. Pengarna måste gå till att betala våra skulder.

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Vi vann allt förra året. Vi sålde sedan "alla" spelarna. Ändå gör vi förlust. Styrelsen och ledningen måste avgå. Vi måste göra nyemission, total utspädning. Vi måste sälja Atta. Vi måste, måste få ordning på ekonomin. AIK fotboll (föreningen) borde stämma ABs styrelse som ger ut sms-lån med till sig själva. Kort sagt det behövs upprensning -modell större. Går vi mot förmodan vidare i CL skall pengarna sparas.

  För övrigt, det man som AIK-are kan göra för att hjälpa till är att masa sig ur soffan och komma till Råsunda i morgon.

 6. #6
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Vad jag förstår så är styrelsen i AIK (många av dom) framgångsrika företagare som håvar in ganska bra med stålar. Dom har lyckats i affärslivet helt enkelt. Men när dom visar sig i en förening lyckas dom inte alls. Hur kommer detta sig? Bekräftat är att en del använder AIK för egen vinning vilket borde leda till gatulopp. Som JerryBengtsson skriver. Vi vinner "allt" och säljer souvernirer som aldrig förr men ändå går vi back. Det är ett dåligt skött Företag som har inkomst oavsett vad.

 7. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Det är inte styrelsen ni ska klaga på om det är den kortsiktiga ekonomiska situationen som ska diskuteras. Ledningen, VD Annela Yderberg & CO, är de som har det operativa, och kortsiktiga ansvaret. Min uppfattning av Yderberg är enbart positiv. Efter att ha studerat AIK Fotboll ABs årsredovisningar så menar jag att Yderberg satt en boll i rullning som är långsiktigt bra.

  Dock har jag mycket svårt att förstå mig på de kortsiktiga sms-lånen som ledningen tagit. Men visst, AIK Fotboll AB har inte kunnat få ett ordentligt banklån på år och dagar och när likviditeten börjar tryta så kanske det är det mest gångbara alternativet. Dock hoppas jag att de inte planerat med CL-spel för att täcka lånen...

Liknande ämnen

 1. Ny ramsa (Un rayo de sol)
  Av Varje andetag... i forum Supportrar
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-06-09, 18:48

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •