Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Boken "De första 116 åren"

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Sep 2011
  Ort
  Täby

  Boken "De första 116 åren"

  - AIK - aik.se -

  Hans Bolling och Anders Johrén kan nu presentera DE FÖRSTA 116 ÅREN, en berättelse om AIK:s fotboll, från starten i slutet av 1800-talet till och med sista matchen på Råsunda och Europa Leagues gruppspel i december 2012. Boken är ett resultat av många års forskningsarbete.

  I detta mäktiga bokverk bjuds vi på en mycket underhållande och läsvärd presentation av det mesta och det bästa av allt det som hänt under de 116 år som AIK har spelat fotboll. En fantastisk text-, bild- och faktakavalkad på hela 544 sidor, de flesta i färg. Från de största ögonblicken med Champions League-spel och elva SM-guld till fotbollens vardag. Mer än halva boken utgörs av en kronologisk berättelse, år för år, med det viktigaste som hänt i AIK. Helt enkelt kvalificerad nöjesläsning för gamla som unga AIK- och fotbollsvänner!

  Förutom utvecklingen år för år innehåller DE FÖRSTA 116 ÅREN specialkapitel om:
  • AIK som framgångsrikt cuplag.
  • AIK:s internationella matcher, både i de stora Europacuperna och de dessförinnan omfattande utlandsturnéerna.
  • AIK som Sveriges publiklag nummer ett.
  • Arenorna – från Ladugårdsgärdet till Friends Arena.
  • Den omfattande ungdomsverksamheten.
  • Damfotbollens utveckling i AIK från starten 1970, inklusive den kompletta spelarstatistiken för alla kvinnor som spelat tävlingsmatcher i AIK.
  • En unik statistik, som aldrig tidigare sammanställts, om alla som spelat tävlingsmatcher i AIK, nästan 700 herrspelare.
  • Presentation av 62 spelare och ledare, bl.a. alla landslagsspelare i AIK före 1924, som kompletterar alla spelarpresentationer i Boken om 500 AIK:are och därmed ger en fullständigare bild av alla de framgångsrika spelare och ledare som verkat i AIK.
  • Utvecklingen av AIK:s organisation och ekonomi, med bl.a. AIK:s ekonomiska resultat varje år sedan 1921.
  • Distriktsmästerskapen, Intertoto-cupen och Royal League, inomhus-SM, Nackas minne, reservlagets utveckling och mycket mer.

  Boken avslutas med att författarna tar ut "alla tiders AIK-lag" samt funderar kring vad som skulle ha hänt om inte om hade varit, om inte en fransk domare hade missat ett AIK-byte, om inte Benny Guldfot gjort ett avgörande mål, om inte ett dödsdömt AIK hade klarat nytt allsvenskt kontrakt 1929, om inte...

  Författare är Hans Bolling och Anders Johrén.
  Bolling är FD i historia vid Stockholms universitet och har skrivit flera idrottshistoriska böcker, bl.a. "Kurre Hamrin - udda finter - många mål" och "Stockholmsolympiaden 1912".
  Johrén, tidigare verksam i olika styrelser inom AIK, har bl.a. skrivit "Boken om 500 AIK:are", där samtliga allsvenska fotbollsspelare 1924-2007 porträtteras.
  Båda författarna är flitiga skribenter i AIK:s matchprogram.

  Övriga fakta

  Format: 210 x 275 mm
  Sidor: 544
  Omslag: Hårdpärm
  Utgivning: Januari 2013 av AIK Fotboll AB och författarna

  Detta historiska verk kan beställas för 695 kr + ev frakt. Om du inte vill betala för att få boken hemskickad hämtar du den i AIK Shop utanför Råsundas västra läktare.
  Du kan också beställa och betala direkt via Plusgiro, 38 80 29-1 eller Bankgiro 5273-7137.
  Är du företagare och vill att ditt företag ska synas i boken, kontakta Krister Nordin på AIK Fotboll (krister.nordin@aik.se) eller Anders Johrén (anders.johren@aik.se).

  Vill du ha mer information om DE FÖRSTA 116 ÅREN, kontakta gärna författarna på hans.bolling@historia.su.se eller anders.johren@aik.se.

  Du får, som köpare av DE FÖRSTA 116 ÅREN, även ett specialerbjudande om att köpa BOKEN OM 500 AIK:ARE för det mycket förmånliga priset av 250 kronor (ordinarie pris 595 kronor). Du kan endast köpa boken till detta pris om du samtidigt köper DE FÖRSTA 116 ÅREN.

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av seljemozorben:


 3. #2
  Medlem Super Marios avatar
  Gruppering
  Fullastmaffian
  Reg.datum
  Nov 2012
  Det står bara i mailet jag fick att man kan hämta boken i AIK shop i mitten av januari, någon som vet ifall den kommit in än? Med tanke på att shopen flyttar ganska snart så vore det skönt att hämta ut boken så snart som möjligt.

 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Super Mario Visa inlägg
  Det står bara i mailet jag fick att man kan hämta boken i AIK shop i mitten av januari, någon som vet ifall den kommit in än? Med tanke på att shopen flyttar ganska snart så vore det skönt att hämta ut boken så snart som möjligt.
  Boken har kommit in, står på aikfotboll.se också. Köpte mitt exemplar i onsdags. RIKTIGT bra bok, finns sjukt mycket att gotta sig i, om man är som jag, väldigt intresserad av AIKs historik.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av lampan:


 6. #4
  Medlem MatsMatsRubarths avatar
  Gruppering
  DSM & ASK
  Reg.datum
  Sep 2011
  Ort
  Bromma

  Sv: Boken "De första 116 åren"

  Lite besviken då man redan pröjsat för den men inte hört ett flasklock gällande sin beställning..

 7. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av HenrikSolna Visa inlägg
  Lite besviken då man redan pröjsat för den men inte hört ett flasklock gällande sin beställning..
  "Ni som har beställt boken inklusive frakt kommer att få boken hemskickad inom kort.

  Ni som redan har betalat för boken, men inte köpt frakt kan hämta boken i AIK Shop, där ni står uppskrivna på en lista. Du som inte har möjlighet att köpa boken i AIK Shop kan beställa den via AIK:s hemsida."

  AIK Fotboll - "De första 116 åren" nu i AIK Shop

Liknande ämnen

 1. Svar: 83
  Senaste inlägg: 2016-12-15, 22:39
 2. Svar: 1
  Senaste inlägg: 2012-08-07, 14:25
 3. Söker boken "en av grabbarna"
  Av GBGGNAGARE i forum Blandat
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2011-09-20, 13:02
 4. Svar: 28
  Senaste inlägg: 2011-04-04, 14:11
 5. Svar: 18
  Senaste inlägg: 2010-11-03, 20:15

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •