Sidan 399 av 399 FörstaFörsta ... 299349389397398399
Resultat 7 961 till 7 975 av 7975

Ämne: Arenafrågan Fotboll

 1. #7961
  Medlem
  Gruppering
  De Alm Kritiska
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  Norrtälje
  Citat Ursprungligen postat av Sven Ehrenflycht Visa inlägg
  Informationen verkar inte gå in, men jag stör mig absolut inte på att ni tycker olika utan att ni vädrar erat missnöje öppet vilket gör att det blir dålig stämning mellan supportrar vilket motverkar rekryteringen av nya. Hör av er till AIK samt arenabolaget med era åsikter.
  Tror du att så många möjliga nya supportrar går in här och läser vad vi tycker om arenan först? Detta är internt låt folk gnälla här om dom mår bättre av det.
   

 2. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av MacAttack:


 3. #7962
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Bandyförbundet ratar Friends som finalarena - DN.SE

  2015 års SM-final i bandy kommer inte att spelas på Friends arena. Bandyförbundet väljer att byta spelplats efter två år på nationalarenan.
  Ekonomi och kalenderkrockar ligger bakom förbundets beslut att bryta avtalet. – En mindre produktion skulle passa bandyfinalen bättre just nu, säger bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson i ett pressmeddelande.


  Undrar hur avtalen ser ut egentligen. Det hade ju inte varit förvånande om bajen gick hela vägen den här säsongen också, och därmed hade finalen kunnat ha en riktigt stor publik igen. Måste även säga att årets 20.000 ändå är en bra publiksiffra för en bandyfinal. Trots detta bryts alltså kontraktet.

  Nu är det väl bara AIK och landslaget som är fasta hyresgäster kvar. Antalet evenemang på arenan verkar bli betydligt färre än vad även skeptiker trodde.
   

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av lampan:


 5. #7963
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Paulsson talar ut om mutanklagelserna - EFN - Ekonomi- och FinansNyheterna
  Erik Paulson (PEAB) intervjuas. Från minut 21 berörs mutskandalen kring Friends.
   

 6. #7964
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Ingen högoddsare att bandyfinalen blir på tele2
   

 7. #7965
  Medlem
  Gruppering
  Västra 130 / Golden Hill
  Reg.datum
  Dec 2013
  Citat Ursprungligen postat av MacAttack Visa inlägg
  Tror du att så många möjliga nya supportrar går in här och läser vad vi tycker om arenan först? Detta är internt låt folk gnälla här om dom mår bättre av det.
  Saken är väl den att det är inte bara hör det klagas. Det klagas överallt i sociala medier. Känns som att hälften av det man läser när det är match är att arenan är skit. Vill då någon som ej är så jätteintresserad gå på fotboll i huvudstaden så kommer de ju välja att se Bajen eller Djurgården eftersom det mesta man hör kring våra matcher bara är en massa negativa saker om arenan. Då minskar publiken och nyrekryteringen av supportrar, vilket skadar vår ekonomi och sabbar våra chanser att i framtiden kunna flytta till en egen arena.

  Dock har jag gnällt en hel del på arenan själv, men jag inser ju efteråt att det på intet sätt hjälper AIK när jag nästan rent ut sagt säger "gå in på match på Friends, det suger". Tvärtom förstör det ju bara ännu mer.
   

 8. #7966
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  MOD: kan man inte dela tråden till NA, ny Arena och Gnäll mot vår HEMMA-plan?

  Det är jävligt tröttsamt att läsa sida upp och ned om evigt gnäll om toaletter som fungerar bra, gräs som är så bra att inte planskötarna får tårar i ögonen när de nämner det syd-västra-hörnet. Vem saknar inte avsaknaden om gnället om de spruckna rören varje vinter pga av våra sena spel i finalmatcher i Svenska-Cupen?

  Det var mycket bättre förr!

  Avd Ironi
  Senast redigerad av Tant Nilson den 2014-09-05 klockan 22:46.
   

 9. #7967
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Dom små summor vi omsätter på våra hemmamatcher kommer inte bli avgörande eller ens påverka jakten på ny stadion. Medfinansiärerna/sponsorer kommer stå för nya stadion som vi med åren köper loss andelar från. Det är med den nya stadion vår publik-boom ska komma.
   

 10. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Fikret:


 11. #7968
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jag tycker ändå att Tanten har en poäng i att tråden bör delas upp. Kanske vore på sin plats med en underkategori som heter just Arenafrågan, där allt arenarelaterat kan struktureras upp i egna trådar? Kom igen nu, den här tråden har 400 sidor och det är alldeles uppenbart att det finns för mycket arenarelaterat att diskutera för att det ska kunna rymmas i en enda tråd.

  Personligen har jag inget som helst intresse av att läsa sida efter sida där folk sitter och postar bilder på sina idealarenor och kladdar ner sina drömmar här. Eller efter varje nytt fiasko (vilket är ganska ofta, den här arenan lyckas ju leverera minst ett nytt varje vecka) där man får scrolla igenom tiotals sidor med "FRIENDS KOMMER BLI VÅR DÖÖÖÖÖÖD!!!!!!!!!!". Däremot vill jag hemskt gärna läsa om det faktiskt händer ett jävla skit från Arenabolagets håll för att förbättra arenan, och sakliga diskussioner från supporterhåll kring hur detta bör ske. Jag vill också läsa om hur AIK:s arbete mot en egen arena fortskrider.

  Antingen gör man jättemånga trådar, om allt som jag tar upp ovan. Det finns ju uppenbarligen ett underlag för det. Eller så håller man det lite strikt och disciplinerat, och nöjer sig med två trådar:
  - Förbättra Nationalarenan. Diskussioner kring hur AIK och Arenabolaget bör förbättra vår nuvarande hemmaplan.
  - Ny arena. Diskussioner kring AIK:s arbete mot en egen arena.

  Sen rensar man och förpassar allt annat till övrigt-trådarna. För hur relevant är det i dagens läge att se bilder på skribenters personliga drömarenor? Ungefär lika givande som att se startelvor i matchtrådarna.

  Måste jag PM:a någon mod. för att detta ska komma upp för diskussion internt eller räcker det med att jag skriver här?

  Edit: Är tvärhög. Läste igenom en gång till, fattade inte ett skit. Får försöka utveckla och omformulera mig imorgon.
  Senast redigerad av Martin den 2014-09-06 klockan 01:10.
   

 12. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Martin:


 13. #7969
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Martin Visa inlägg
  Edit: Är tvärhög. Läste igenom en gång till, fattade inte ett skit.
  Kudos till dig som lyckades formulera ett så välformulerat inlägg trots att du är tvärhög. Jag greppade i alla fall någon slags röd tråd i inlägget. Applåder!
   

 14. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av korveliten:


 15. #7970
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ja, jag ser heller inlägg där folk yttrar sina åsikter (bra som dåliga) ang arenan och dess brister än att folk sitter och skriver om hur andra människor inte ska säga sin åsikt och vad man tycker. När folk dessutom måste gå OT i sina gnälltexter om gnället, där dom måste tillägga hur höga dom är, ja då blir allt än mer patetiskt....
   

 16. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 17. #7971
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2012
  Frostfritt!! ?? nedanstående en seger för gräsrötterna...  14-15 mars 2015 avgörs Svenska Bandyfinalen på Friends Arena i Solna.

  Nu

  2015 års SM-final i bandy kommer inte att spelas på Friends arena. Bandyförbundet väljer att byta spelplats efter två år på nationalarenan.

  Ekonomi och kalenderkrockar ligger bakom förbundets beslut att bryta avtalet.
   

 18. #7972
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Fick tips på twitter om en kandidatuppsats av två KTH-studenter om Tele2 och Friends Arena. Där är Anders Ekegren (FP) intervjuad, och detta är intressant:

  "I många år har det varit en diskussion om att en arena inte klarar sig utan ett ”hemmalag”. Idag är det snarare så att anledningen till att kommunen vill att AIK ska spela på Friends Arena är för att laget är från Solna. Arenan skulle således klara sig utan klubben då det inte är de som genererar intäkter till arenaägarna. Anledningen till att AIK har ett ganska fördelaktigt avtal beror på att när avtalen skrevs var arenan så pass ny att det fanns osäkerhet kring hur mycket bokningar som skulle uppstå. AIK var vid den tidpunkten viktig för arenan, men det har förändrats och idag är klubben inte alls är lika viktig längre. Det är till och med så att Friends Arena får säga nej till andra event p.g.a. de konkurrerar med samma tid som AIK:s fotbollsmatcher, så med andra ord skulle arenan ha klarat sig utan klubben." s.29.

  HELA UPPSATSEN HÄR


  Denna info är från 2013, men ska man tolka det i ett bredare perspektiv så tycker arenabolaget att AIK mest är i vägen för att få mer inkomstbringande event. Vårt avtal sägs vara riktigt bra(?) för oss och lägger man till gräsfrågan så känns det nästan uteslutet att arenabolaget tjänar några pengar på oss.

  Sen minns vi ju också Anders Ekegrens blogg 2011 där han räknade upp ett antal argument för att AIK skulle välja just Friends vid arenaupphandlingen.
  Senast redigerad av lampan den 2014-09-07 klockan 19:51.
   

 19. #7973
  Medlem Shantis avatar
  Gruppering
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Söderort
  Vart kan man hitta uppsatsen i sin helhet?
   

 20. #7974
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Shanti Visa inlägg
  Vart kan man hitta uppsatsen i sin helhet?
  http://kth.diva-portal.org/smash/get...FULLTEXT01.pdf
   

 21. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av korveliten:


 22. #7975
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Citat Ursprungligen postat av Martin Visa inlägg
  Jag tycker ändå att Tanten har en poäng i att tråden bör delas upp. Kanske vore på sin plats med en underkategori som heter just Arenafrågan, där allt arenarelaterat kan struktureras upp i egna trådar? Kom igen nu, den här tråden har 400 sidor och det är alldeles uppenbart att det finns för mycket arenarelaterat att diskutera för att det ska kunna rymmas i en enda tråd.

  Personligen har jag inget som helst intresse av att läsa sida efter sida där folk sitter och postar bilder på sina idealarenor och kladdar ner sina drömmar här. Eller efter varje nytt fiasko (vilket är ganska ofta, den här arenan lyckas ju leverera minst ett nytt varje vecka) där man får scrolla igenom tiotals sidor med "FRIENDS KOMMER BLI VÅR DÖÖÖÖÖÖD!!!!!!!!!!". Däremot vill jag hemskt gärna läsa om det faktiskt händer ett jävla skit från Arenabolagets håll för att förbättra arenan, och sakliga diskussioner från supporterhåll kring hur detta bör ske. Jag vill också läsa om hur AIK:s arbete mot en egen arena fortskrider.

  Antingen gör man jättemånga trådar, om allt som jag tar upp ovan. Det finns ju uppenbarligen ett underlag för det. Eller så håller man det lite strikt och disciplinerat, och nöjer sig med två trådar:
  - Förbättra Nationalarenan. Diskussioner kring hur AIK och Arenabolaget bör förbättra vår nuvarande hemmaplan.
  - Ny arena. Diskussioner kring AIK:s arbete mot en egen arena.

  Sen rensar man och förpassar allt annat till övrigt-trådarna. För hur relevant är det i dagens läge att se bilder på skribenters personliga drömarenor? Ungefär lika givande som att se startelvor i matchtrådarna.

  Måste jag PM:a någon mod. för att detta ska komma upp för diskussion internt eller räcker det med att jag skriver här?

  Edit: Är tvärhög. Läste igenom en gång till, fattade inte ett skit. Får försöka utveckla och omformulera mig imorgon.
  Martin, vi hör vad du säger och du har en poäng.

  Jag tror att de två föreslagna trådarna är rätt väg att gå och kommer därför att låsa den här tråden (men givetvis behålla den som referens).


   

 23. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Victor:


Liknande ämnen

 1. Arenafrågan Hockey
  Av Klingan i forum AIK Ishockey
  Svar: 268
  Senaste inlägg: 2017-11-10, 16:10
 2. 08 Fotboll
  Av Laban i forum Media
  Svar: 1116
  Senaste inlägg: 2016-08-16, 18:52
 3. Diskussionsgrupp: Platsidentitet - Arenafrågan
  Av RubWen i forum AIK Fotboll
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2010-11-14, 12:43
 4. Ny tränare för AIK Fotboll?
  Av Stahres Slipsknut i forum AIK Fotboll
  Svar: 32
  Senaste inlägg: 2010-09-01, 00:20
 5. AIK:s målsång i fotboll
  Av iisakki i forum Media
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2010-06-21, 19:36

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •