Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 63

Ämne: Är ni nöjda nu?

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010

  Är ni nöjda nu?

  Ska vi försöka oss på en liten summering av denna säsongs stormiga sommar och höst, samt valen vissa delar av publiken gjorde?

  Frågan i rubriken är riktad till alla er som tack vara er okunskap tog parti för dem som har förstört AIK .
  I somras vägrade säsongens dittills enda kvalitetsspelare Walid Atta att skriva på ett nytt kontrakt. Grabbarna efterfrågade då en tydlig bosmanpolicy likt den som återfinns i de flesta större klubbar runt om i Europa. Ingen enskild spelare ska kunna sko sig på AIK och sticka utan att efterlämna någon som helst avkastning.

  Hur ska vi då kunna påverka styrelsen så att dem faktiskt klubbar igenom denna ytterst viktiga principiella hållning? Jo, på läktaren.
  Men kan vi verkligen stå och bua ut en av våra egna spelare när han samtidigt befinner sig i kontraktsförhandlingar med AIK?

  Självklart inte.

  Dagen innan AIK - BP meddelar Walid att han inte under några som helst omständigheter kommer att skriva på ett nytt kontrakt med klubben så länge det finns andra intressenter.

  Vi informerar SI och UN om detta för att som dem mest drivande krafterna på Norra tillsammans kunna manifestera mot Walid Atta och mot styrelsens inkompetens.
  Vad möts vi av?

  Hån och burop.

  Här står alltså tusentals människor på Råsunda och tar ställning för styrelsen och en spelare som med ett stort girigt flin pissar oss alla i ansiktet.
  Det är som att springa på bomullsfältet och skratta åt dem andra slavarna som faktiskt försöker slita av sig kedjorna.
  Den bilden fick jag i somras av majoriteten av publiken på Råsunda.

  Det lilla slagsmål som sedan uppstår när några ställer sig och försöker hota oss kommenterar jag inte närmare då detta endast var en mindre petitess när man ser till helheten.

  Åter till era reaktioner. Jag går in på aikforum.se och möts av en storm av ignorans och ren dumhet. Några har blivit hela traumatiserade av att se några killar få ett par smällar, något som aldrig tidigare har hänt på Norra.
  Resten är förbannade på kraven som framfördes på Attas bänkning och styrelsens avgång. Ingen har bemödat sig att ta reda på varför vi agerade som vi gjorde. Folk tror fortfarande att Walid ville skriva på och man ser fortfarande inte vad styrelsen har gjort, och fortfarande gör.

  Det hela lugnar ner sig en smula och hösten förlöper i ångestens tecken. Vi fortsätter att informera om allt styrelsen gör fel, deras hantering av Walids vara eller inte vara på planen, korruptionen kring arenafrågan, den totala misskötseln av ekonomin, behandlingen av supportrarna, turerna kring Bojan och Martin, och så vidare.

  Ser vi några större reaktioner från den stora massan? Nej. Det är fortfarande bara vi, UN och SI som för kampen.

  Sedan börjar något hända.

  Företagsledare och krönikörer går ut och frågar sig vad styrelsen egentligen sysslar med. Var tar pengarna vägen? Hur har ni egentligen agerat kring den viktigaste frågan just nu: var ska vi spela om ett par säsonger?

  börjar folk vakna. börjar folk ifrågasätta.

  När de egna supportrarna ställer sig exakt samma frågor och protesterar så väljer man bara att skaka på huvudet eller till och med bua.

  Var står vi idag då?

  Walid Atta gick i veckan till Kroatien med ett saftigt kontrakt. AIK fick inte en krona. Vi sitter fortfarande med en inkompetent bolagsstyrelse som försöker hålla sig kvar med alla till buds stående medel.

  Vi är visserligen på väg mot ljusare tider men det finns fortfarande en hel del kvar att göra.

  Åter till ursprungsfrågan. Är ni nöjda nu? Känner ni igen ert AIK? Är det såhär ni vill ha klubben?

  Jag kopierar in ett inlägg från "Fotbollsgräs" för att illustrera det hela:

  "Rent principiellt så håller jag med, bosmanfall ska bänkas. Men Atta låg fortfarande i förhandlingar med AIK. Således var dagens aktion uselt planerad. Fruktansvärt uselt planerad, nu kommer Atta att lämna och "bänka Atta"-falangen lyckades dessutom få större delen av Råsunda emot sig. När det sedan byttes till "avgå styrelsen" så var allt man kunde höra på östra suckar och uppgivna skratt. Om det finns människor som faktiskt vill ha bort dagens styrelse så blev deras jobb svårare efter dagens match."

  Ni som satt och skrattade lite nonchalant. Hur vill ni ha AIK? Kan ni inte berätta det för oss undrande?

  Står ni och vinkar av Walid på Arlanda och önskar honom lycka till? Sitter ni med kvartalsrapporten i knäet och tycker att styrelsen gör ett kanonjobb?

  Vi är många som under denna säsong inte har känt igen sig längre. Var är det AIK jag älskar och lever för?
  Vi är många som har tappat bort oss på vägen då vi inte längre känner igen oss i klubben. Styrelsen har monterat ner det som vi kan identifiera oss med. Målen, värderingarna och sammanhållningen. Allt är borta.
  Men det som kändes mest var att inse hur många "supportrar" till den här klubben det finns som faktiskt verkar vilja vandra den av styrelsen inslagna vägen.
  Det är inte längre viktigt att stå upp för det man älskar med AIK. Det är viktigt att inte väcka anstöt och försvinna i mängden.

  Igår publicerades en mycket eminent krönika på svenskafans som jag tror att de flesta har läst. Men har han verkligen rätt i sin tes? Förtjänar vi verkligen en bättre styrelse? Efter sommarens ställningstagande från stora delar av publiken ställer jag mig tyvärr tvivlande.

  Det är dags för samtliga gnagare att börja fundera på vad man egentligen vill. Det finns inte utrymme att stå med mössan i handen medan klubben förstörs inifrån.


  Kom på måndag och vissa ert ställningstagande för- eller emot de som förstör vårt AIK!

 2. Följande 19 medlemmar gillade det här inlägget av Fanjunkaren:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Väl skrivet!

 4. #3
  Medlem hypnot1ccs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Citat Ursprungligen postat av Fanjunkaren Visa inlägg
  Lång text
  Bra gjort !
  Senast redigerad av mac den 2010-11-14 klockan 02:08. Anledning: Onödigt att citera så långt inlägg.

 5. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  OKP: Var du tvungen att citera hela inlägget?

 6. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Gabriel:


 7. #5
  Medlem hypnot1ccs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Tänkte inte på det, sorry.

 8. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av hypnot1cc:


 9. #6
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Mycket bra skrivet!

 10. #7
  Medlem Jamans avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Månadens inlagg, mycket bra skrivet Fanjunkaren.

 11. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Jag, min broder Fanjunkarn och alla ni andra aktiva supportrar kommer flera gånger under våra liv känna otacksamheten från den typen av personer som söker medhåll och sympati framför klubbens bästa.


  Låt oss nu fokusera på slutfasen i det arbete som ska lägga grunden till ett AIK som vi alla kan känna.
  Väl mött på måndag!

  Viva AIK

 12. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Riktigt bra skrivet fanjunkaren.
  Låt oss hoppas att alla de som sket sig i brallan och verkligen stor-bölade över situationen som då rådde i AIK och sa att grabbarna, UN och SI borde avgå (och allt vad det var) verkligen stiger fram nu och berättar hur de vill att AIK ska se ut, eller ni kanske vill ha kvar styrelsen som figurerar på kansliet och låta de förstöra våran klubb ännu mer?

  Dyk upp på mötet på måndag, och berätta om ni vill att våran klubb ska gå framåt eller bakåt.

 13. #10
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Jag fattar inte hur folk kan uppskatta ett så förvirrat och intetsägande inlägg. Eller, det kan jag iofs, det finns gott om folk som inte förstår bättre.

  Vad är det för magi AIK ska använda för att veta att spelare kommer att bli bra redan innan de själva vet det, eller att få bra spelare att glömma att de är bra spelare när de förhandlar om en förlängning? En professionell fotbollspelare spelar väl i genomsnitt i runt 5 klubbar under sin karriär. Ska spelare sätta sin utveckling och pengar högst i alla beslut som rör att stanna eller att lämna, utom när de är hos AIK (där de ska stanna om de är bra och säga upp sig om de är dåliga eller skadade)? Det vore iofs trevligt men vad finns det för skäl för spelare att göra det? Det kanske skulle kunna funka genom någon form av maffiametoder mot AIK-spelarna men det skulle bara funka någon säsong, sedan skulle AIK vara utan spelare, och man får då börja rikta dessa metoder mot spelare i andra klubbar som man vill ha i AIK.

  Om laglydighet och realism är oförenligt med AIK-hjärta, så har jag inget AIK-hjärta.

 14. Följande medlem gillade det här inlägget av Lavazza':


 15. #11
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Svenskan i inlägget är det inget fel på. Fanjunkaren skriver bra och kan argumentera.

  Men slutsatserna är ju helt uppåt väggarna. Jag var en av de tusentals som buade åt UN/SI när anti-atta-ramrsorna och avgå-ramsorna skanderades, och det har inte ett skit med mina åsikter som vare sig Atta eller styrelsen att göra. Jag är t ex solklart för en Bosman-policy, och tycker att UN/SI/Löksoppa har helt rätt i den frågan, och jag är inte heller någon styrelsekramare (i bägge fallen till skillnad från Lavazza). Så skriv för fan inte en massa åsikter på min näsa för att jag buade åt ramsorna.

  Den enda anledningen till att jag buade, och den enda åsikten du kan skriva på min näsa, är att man ska GE FAN i att bua åt AIK-spelare och skandera avgå-ramsor när det står 1-1, är tio minuter kvar och AIK behöver varenda poäng vi kan få i en bottenstrid. Det spelar ingen roll hur rätt ni har eller varför ni gör det, det är fel tid och fel plats.

  Eller förresten... jag formulerar om det. GE FAN i att bua åt AIK-spelare och skandera avgå-ramsor på matcherna, oavsett vad det står, oavsett vad matchklockan står på och oavsett eventuella tabellstrider. Sköt sånt på andra tider och andra ställen (årsmöten och medlemsmöten är utmärkta för sånt).

  Och jag skulle gissa på att en överlägsen majoritet av de som buade ut UN/SI har samma åsikt som jag enligt ovan (och inte samma åsikt som Lavazza). Det enda ramsorna lyckades åstadkomma var att minska stödet för avgå-linjen.

  Urusel tajming helt enkelt.

 16. Följande 10 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 17. #12
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  PAL: Jag är väl ingen styrelsekramare. Jag har ju till och med skrivit att jag inte vill att en endaste styrelse i ett endaste aktiebolag ska sitta kvar. ;-)

  I Bosman-tråden kan i alla fall jag inte hitta något förslag till Bosman-policy som kan lyckas bättre än vad som blev fallet vad gäller Atta, annat än genom magi eller olagligheter.

  Bosman

 18. #13
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Fanjunkaren Visa inlägg
  Frågan i rubriken är riktad till alla er som tack vara er okunskap tog parti för dem som har förstört AIK .
  På den här punkten är det läge för lite självkritik. Den stora massan AIKare hämtar sin information från medier som DN och Aftonbladet samt förstås AIKs egen hemsida. Vill man då genomföra aktioner som baseras på information som fundamentalt skiljer sig från den som den stora massan har fått sig serverad får man faktiskt göra ett ärligt försök att informera om de omständigheter som inte är kända då dessa inte kommunicerats ut av AIK själva.

  Citat Ursprungligen postat av Lavazza' Visa inlägg
  Jag fattar inte hur folk kan uppskatta ett så förvirrat och intetsägande inlägg.
  Inlägget är kanske inte något stilistiskt mästerverk men att du inte förstår hur någon kan uppskatta det beror väl snarast på att du inte vill förstå hur någon kan uppskatta det.

 19. Följande medlem gillade det här inlägget av Matte:


 20. #14
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Matte: Svenskan är det inget fel på. Inlägget bygger dock på uppskruvat tonläge och brist på konkretion på de viktigaste punkterna. Det börjar tidigt.

  "I somras vägrade säsongens dittills enda kvalitetsspelare Walid Atta att skriva på ett nytt kontrakt. Grabbarna efterfrågade då en tydlig bosmanpolicy likt den som återfinns i de flesta större klubbar runt om i Europa. Ingen enskild spelare ska kunna sko sig på AIK och sticka utan att efterlämna någon som helst avkastning."

  Vad är det för Bosmanpolicy som "återfinns i de flesta större klubbar runt om i Europa"? Finns det någon klubb som aldrig har behövt släppa en spelare mot sin vilja? Finns det någon klubb som aldrig behöver höja sitt bud för att få en spelare att stanna?

  Vad innebär direktivet "Ingen enskild spelare ska kunna sko sig på AIK och sticka utan att efterlämna någon som helst avkastning."

  Är det att "sko sig" att ta emot lön enligt avtal? Är det inte avkastning att träna, hålla sig frisk och finnas tillgänglig för spel när klubben vill ha en? Vad finns det för lagliga möjligheter för AIK att få ut mer av spelarna än klubben har rätt till enligt avtal?

  Mitt förslag till avtalspolicy är att skriva långa kontrakt med spelare som kommer att hålla sig skadefria och bli duktiga och att i övrigt skriva kontrakt som går till någon vecka efter att spelaren skadar sig eller blir dålig.

  Tyvärr är det enda sättet att få min policy att lyckas magi eller brottslighet.
  Senast redigerad av Lavazza' den 2010-11-14 klockan 11:41.

 21. #15
  Medlem
  Gruppering
  TyresöGnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Fanjunkaren Visa inlägg
  Det är dags för samtliga gnagare att börja fundera på vad man egentligen vill. Det finns inte utrymme att stå med mössan i handen medan klubben förstörs inifrån.

 22. #16
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Fredrik: Ja, den var också rolig. Vem vill vara en ynkling som står med mössan i hand, liksom?

 23. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Jag ser fortfarande inga problem med att ha som policy att, i görligaste mån, prioritera andra spelare än dem med utgående kontrakt.

  Vad gäller citatet som Fredrik hänvisar till handlar det inte om att vara en ynkling eller inte. Det handlar om huruvida vi snällt ska fortsätta tiga och lyssna på styrelsens mantran samtidigt som de eldar upp våra pengar eller om vi ska göra något åt saken.

 24. #18
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Citat Ursprungligen postat av Matte Visa inlägg
  Jag ser fortfarande inga problem med att ha som policy att, i görligaste mån, prioritera andra spelare än dem med utgående kontrakt.

  Vad gäller citatet som Fredrik hänvisar till handlar det inte om att vara en ynkling eller inte. Det handlar om huruvida vi snällt ska fortsätta tiga och lyssna på styrelsens mantran samtidigt som de eldar upp våra pengar eller om vi ska göra något åt saken.
  Supportrarna har ju redan fått valuta för sina pengar i form av biljetter eller årskort. De pengar som styrelsen eldar upp, om den gör det, är ju aktieägarnas pengar.

 25. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Lavazza' Visa inlägg
  Supportrarna har ju redan fått valuta för sina pengar i form av biljetter eller årskort. De pengar som styrelsen eldar upp, om den gör det, är ju aktieägarnas pengar.
  1. Och vem är det nu igen som är största aktieägare? Dessutom kan det ju tänkas att en supporter också är aktieägare. Men vad vet jag.

  2. Det är inte aktieägarnas pengar. Det är bolagets pengar. Att därför säga att resterande pengar är aktieägarnas är felaktigt.

  3. Att man fått valuta för pengarna får stå för dig.

  4. Oavsett vems pengarna är används de inte på ett tillfredsställande sätt.

 26. #20
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Matte: 1) Som jag redan skrivit ett otal gånger har FF satsat 5 procent av aktiekapitalet. 2) Sedan andra fordringsägare fått sitt är aktiekapitalet plus överskott eller minus underskott aktieägarnas. 3) Det finns supportrar som inte är nöjda med vad de fått för valuta för pengarna. De kallas marginalare och medgångssupportrar. 4) Visst, men det är vid varje givet tillfälle sant för de flesta fotbollsklubbar. En klubb kan överprestera ett tag men sällan särskilt länge.

Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •