Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Ang. medlemsmötet 1/2

 1. #1
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby

  Ang. medlemsmötet 1/2

  Jag har en snabb fråga; måste man ha medlemskortet till hands när man ska in eller räcker det med medlemsnr?

 2. #2
  Medlem
  Gruppering
  Irriducibili
  Reg.datum
  May 2010
  Är ingen som kollar medlemskort. Runt 50 på plats hittils.

 3. #3
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Rapport från mötet någon?
  Kom hem nyss, och kunde inte vara på plats...
  Eller det var inget, såg på GF.
  Senast redigerad av DanielTjernström den 2011-02-01 klockan 22:23.

 4. #4
  Medlem AIKtilljagdörs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av DanielTjernström Visa inlägg
  Rapport från mötet någon?
  Kom hem nyss, och kunde inte vara på plats...
  Eller det var inget, såg på GF.
  skulle du kunna kopiera in den hit? :)

 5. #5
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av AIKtillljagdor Visa inlägg
  skulle du kunna kopiera in den hit? :)
  Absolut.
  Namn: AIK-are Visa profil
  Sänt: 2011-02-01 22:00:00
  Nu kommer min rapport, den försvann då jag nästan var färdig så här är en kanske lite slarvig sammanfattning i alla fall… Försökte att utelämna vissa detaljer då man inte vill vara en skvallerkärring eller journalist, vad nu skillnaden mellan dessa är.

  Men här kommer en sammanfattning. Rätta mig gärna om jag uppfattat något fel!

  DSM gjorde succé och Bosse Hansson som jag talade lite med var lyrisk och skulle gå med direkt. De från DSM sa att det bokat in ett event för alla medlemmar onsdagen den 23/2 i Solnahallen då Micke Stahre kommer hålla något föredrag och intervjuas av Lasse Granqvist. Detta är innan matchen mot Umeå och medlemmarna kommer få möjlighet att stanna på matchen gratis. Kul initiativ och jag tycker att killarna gav mycket bra intryck!

  Till nyemissionen hade AIK fått in 212 000 kronor av de 2 000 000 kr som de behöver för att teckna sina aktier. Mycket mer om nyemissionen gick inte att säga i dagsläget då sista anmälningsdagen för aktier är imorgon och det är då de flesta av de nuvarande ägarna tecknar de aktier som de har rätt till. De lät positiva till att Fabege samt Bystedt & Son AB skulle teckna de aktierna som de har rätt till men inget var klart. Målet var att aktien skulle stiga till minst ett värde av 3,5 – 4 kr tills 2012 om jag hörde rätt. Ett annat mål var även att AIK ska göra nyemissioner i framtiden då det går bra, och då för att stabilisera ekonomin, och inte göra som nu för att rädda AIKs skinn.

  De talade om att vi har de bästa ungdomslagen i hela Sverige och måste bli bättre på att förmedla det till alla. Sedan diskuterades det hur vi skulle kunna få in mer pengar till våra ungdomslag och damlaget.

  Spelarkorgarna har lagts på hylla men det kommer mer info om dessa vid nästa möte.
  Namn: AIK-are Visa profil
  Sänt: 2011-02-01 22:00:00
  Fortsättning:

  AIK fotboll går back ca 10-15 miljoner varje år om man räknar inkomster - kostnader, om inte räknar in spelarförsäljningarna vi gör. På spelarförsäljningar tjänar vi i genomsnitt 5-10 miljoner kronor om året. Målet är nu att vi ska sänka driftkostnaderna så vi går +/-/0 och att den spelarförsäljningen som görs ska bli till ren vinst. Nedskärningarna ska göras från spelare till receptionist till VD. Nedskärningarna ska inte göra så att vi blir som knatteföreningarna häcken och trelleborg, men vi ska ha ungefär 3e högst driftkostnader i Sverige

  Det hade det inte hänt så mycket i arenafrågan.

  Ursäkta eventuella stavfel, särskrivningar och skit men jag har inte sovit på ett par dagar, godnatt!


  Namn: Aljar002 Visa profil
  Sänt: 2011-02-01 21:22:00
  Det var typ 50-60 pers på mötet.

  Nyemissionen. Jag fattade inte allt. Tyckte mig höra att man hade 212 500 kr(kan ha fel för jag är ingen expert). Man sa att intresset från medlemmar varit bra och över förväntan. Exakt hur bra det gick kunde man inte se förren imorgon när emissionen avslutas. Så summan jag just skrev... Jag är alltså väldigt osäker på vad det var. Man sa det i början av det fem kvart långa mötet.

  Jag är jävligt förbannad just nu för mitt mils-långa inlägg om mötet raderads av min jävla iPhone! Är på väg hem.

  Bo Hansson, SVT-profilen, röt till på ledarna. "tala ur skägget, stå inte och göm er nu när ni inte ens kan fixa ordentliga mikrofoner". Inte viktigt att veta detta men ändå.

  Nyemissionen var iallafall mött på ett positivt sätt och många hade ringt och undrat varför man inte bett om hjälp oftare.

  Arenafrågan. Det finns fyra alternativ som man sammanställer för en rapport som ska ges ut på ett annat möte. En enkät kommerkomma ut till medlemmar och årskortsinnehavare om vad dom tycker. Sen ska det tas med i beräkningarna. Rapporten är inte klar nu. Man undersöker Swedbank, stockholmsarenan, egen aren, utvecklande av Råsunda. Egen arena verkar inte aktuellt och OM det ens går blir det tidigast 2015-2016. Råsunda har AIK fått kalla handen av från Solna stad och svff. Swedbank och stockholmsarenan är de realistiska alternativen. Båda ser idag ut att ge bättre ekonomiska förutsättningar än Råsunda gör idag enligt arenagruppen.

  Damlaget. AIK Dam är Sverige-bäst totalt sett med ungdomar etc. Damlaget ska man satsa på. Det ska inom tid bli självförsörjande. Undomssektionen för flickor förbättras ständigt inom AIK.

  Debatten om nedtagna bidrag inom Stockholms stad drabbar inte AIK som är baserat i Solna/ristorp. Om/när Råsunda rivs måste man flytta kansliet. Oklart vart, det tar man tag i när man vet var vi ska spela.

  Svarta massan var där och presenterade sig. Kul.

  Aktiesnack... Fattade inte allt. Men AIK värderas till 10 miljoner kr. På börsen tror jag.. Skulder borträknat är det värt 30 miljoner. Detta är lite ansåg AIK. AIK sa att dom sålt sig själva dåligt. Man måste bli bättre sa man. Det står mest om dåliga saker. Folk vet inte om allt bra AIK gör för ungdomar, exempelvis i rinkeby. Detta måste man bli bättre på, att sälja sig alltså. Dom verkar ha kommit till den insikten. Oklart hur man ska göra men man behöver ideell hjälp. Idag är panaxia otroligt viktiga och man behöver fler som hjälper.

  Sen vad mer... Minns inte nu. Är bara så jävla pissed off på min iPhone. Nån annan får ta vid och förklara det jag missat och rätta mina fel.

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av DanielTjernström:


 7. #6
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Jävligt intressant möte, även om det inte togs upp så mkt. Jag som inte varit på något tidigare möte gillade verkligen Rickard Henze som var tydlig och vältalande och verkade kunna sin grej. Tycker DSMs presentation kunde varit lite mer genomtänkt än vad den var, men den dög och dom fick fram den viktigaste infon.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •