Sidan 1 av 36 12311 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 706

Ämne: Alex Miller

 1. #1
  K..
  K.. är inte uppkopplad
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Solna

  Alex Miller

  "AIK Fotboll anställer Alex Miller som ny chefstränare. Björn Wesström kommer att assistera Miller och Jens Andersson tar över som sportchef. Alex Miller har en lång och gedigen erfarenhet som tränare och manager i Skottland, England och Japan. Under åren 1999¬2008 arbetade Miller i Liverpool som bland annat tränare och chefsscout. Miller har också varit manager för Aberdeen och coach för Coventry City."

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jävlar kom oväntat! helt plötsligt bara.
  Men jag klagar inte! Han har ingen dum meritlista, blir intressant att se och höra mer om honom!

  BW tar post som assisterande tränare med Miller... Kommer Alm och Swärd fortsätta? vad händer med dom?
  Senast redigerad av Tedacious den 2010-06-22 klockan 09:27.

 3. #3
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg

 4. #4
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsängen
  Ojoj, verkar jävligt intressant!

 5. #5
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Mer från AIKFotboll.se:

  Med anledning av förändringen i den sportsliga organisationen ställs här några frågor med tillhörande svar.

  1. När Björn Wesström tillträdde som chefstränare sa ni att han inte var en tillfällig lösning, utan en långsiktig. Vad har förändrats sedan dess?
  - Att få möjligheten att arbeta tillsammans med en mycket meriterad tränare som delar AIK:s strategi och värderingar är en fantastisk möjlighet för AIK Fotboll. Även om AIK haft många tränare under de senaste tio åren har det funnits en svartgul tråd, från Stuart Baxter via Rikard Norling, Nebojsa Novakovic, Mikael Stahre och Björn Wesström. Den svartgula tråden finns kvar, främst genom Björn Wesström, men också genom Andreas Alm, Thomas Lagerlöf och Jens Andersson. Baxter var en injektion som lyfte AIK till en högre nivå, inte bara spelarna, utan hela klubben inklusive en rad kommande tränare. Men sina meriter kan Alex Miller vara en motsvarande injektion.

  2. Hur har kontakten tagits mellan AIK och Alex Miller?
  - Informationen om Alex Millers intresse har kommit via mail och har sedan följts upp via kontakter.

  3. Vad specifikt kommer Alex Miller att bidra med?
  - Alex Miller är sannolikt den mest erfarne tränare som tränat ett allsvenskt lag. Han var Rafa Benitez högra hand i Liverpool FC, och var med och vände underläget mot AC Milan till vinst i Champions League-finalen 2005. Han var Gérard Houlliers chefsscout under Liverpools trippelsäsong 2000/01, då de vann UEFA-cupen, FA-cupen och Ligacupen. Han har tränat Steven Gerrard och hans lagkamrater, både som A-lagstränare och som reservtränare. Han kom till JEF United Ichihara Chiba när de var i ett utsatt läge, och bara tagit två poäng på 11 matcher, men de klarade kontraktet. Med över 300 matcher under 15 år i Rangers FC vet han vad som rör sig i huvudet på en spelare.

  - Miller kommer att kunna utbilda och utveckla våra tränare och ledare samt bidra till truppens och klubbens utveckling på ett unikt sätt. Han är en kortsiktig pusselbit i AIK:s långsiktiga strategiarbete.

  4. Varför vill han träna AIK? Vad vet han om klubben? Om spelsystem, spelartrupp och så vidare?
  - Han ser utmaningen i att få träna en stor klubb i ett för honom nytt land. Han har följt föreningens prestationer under våren, sett de sex sista matcherna på dvd samt har en klar uppfattning om vad som saknas. Han har sett hur laget spelar, men vill med egna ögon och öron bilda sin uppfattning om spelarna när han träffat dem.

  5. Detta låter som en dyr lösning. Hur går det ihop med AIK:s ansträngda ekonomi?
  - Det är en lösning som ligger på allsvensk nivå.

  6. Varför öka kostnaderna i tränarstaben istället för att satsa på nya spelare?
  - Styrelsen har valt att prioritera detta.

  7. Hur ser lagets organisation ut nu?
  - Alex Miller chefstränare, Björn Wesström första assisterande tränare, Jens Andersson sportchef, i övrigt inga förändringar.

  8. Vad säger Björn Wesström om att bli ”bortpetad” som chefstränare?
  - I slutändan var det upp till honom, men vi är inte förvånade att han tog den möjligheten. Alla som känner Björn Wesström vet att han är lika ambitiös som prestigelös. För honom är det här en chans att få arbeta sida vid sida med en man som tränat några av världens bästa spelare och sett dem vända ett "omöjligt" underläge i en Champions League-final.

  9. När leder Miller sin första AIK-träning?
  - Tisdagen den 22 juni, kl 16.

 6. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Har aldrig trott på don Björn som tränare, tror att det här kan bli riktigt bra.

 7. #7
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Herre Jävlar!!!!!
  Som en blixt på klar himmel, men ändå inte.
  Har man sådana här meriter kan man inte misslyckas.
  Det ser hur lovande ut som helst!

 8. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Allmänna Idrottsklubben Visa inlägg
  Herre Jävlar!!!!!
  Som en blixt på klar himmel, men ändå inte.
  Har man sådana här meriter kan man inte misslyckas.
  Det ser hur lovande ut som helst!
  Peppar peppar

 9. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ännu mer från AIK Fotboll.

  Efter att ha varit chefsscout och assisterande tränare i Liverpool FC under nästan tio år tar 60-årige Alex Miller nu över som chefstränare i AIK. AIKfotboll.se ger här en liten bakgrund av Mr Miller.

  Alex Miller (född 4 juli 1949 i Glasgow) var en stor publikfavorit då han under 15 år (1967-82) spelade för Rangers FC hemma på Ibrox Park. Totalt blev det 306 matcher och 30 mål för den skotska klubben. Miller inledde sin tränarkarriär på allvar i början av 1980-talet då han under en kort tid var manager för Greenock Morton FC innan han tog över St. Mirren FC mellan 1983 och ’86 där han bland annat tog klubben till spel i Europa.

  Hibernian FC var nästa anhalt och det blev tio år med ”Hibs”. De största framgångarna med laget från Edinburgh var vinst i skotska ligacupen 1991 samt kvalificering för UEFA-cupen. Ytterligare en finalplats i ligacupen väntade innan Miller lämnade klubben för att bli assisterande tränare i Coventry City FC när laget efter stor dramatik i Premier Leagues sista omgång lyckades klara sig kvar.

  Ett år som huvudansvarig i Aberdeen FC följde innan Miller återigen sökte lyckan i England, denna gång som chefsscout i storklubben Liverpool FC som leddes av Gérard Houllier. 2004 tog Rafa Benitez över som manager och Millers roll ändrades till assisterande tränare istället då spanjoren ändrade Liverpools scoutingorganisation.

  Efter säsongen 2007-08 lämnade han Anfield för att bli huvudansvarig för JEF United Ichihara Chiba i den japanska högstaligan. Miller kom in efter 11 omgångar då laget endast tagit två poäng, men räddade dem kvar i J. League. 2009 skiljdes parterna från varandra och nu väntar huvudansvaret för de regerande svenska mästarna AIK som under sommaren och hösten ska försöka försvara segern i Svenska cupen, kvalificera sig för Champions League samt förbättra placeringen i Allsvenskan.

 10. #10
  P-A
  P-A är inte uppkopplad
  Medlem
  Gruppering
  AIK
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Allmänna Idrottsklubben Visa inlägg
  Herre Jävlar!!!!!
  Som en blixt på klar himmel, men ändå inte.
  Har man sådana här meriter kan man inte misslyckas.
  Det ser hur lovande ut som helst!
  Klart man kan. Men låt oss hoppas annorlunda.

 11. #11
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Akta bara så han inte drar till Grekland efter säsongen :o

 12. #12
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Jävlar va oväntat. Hoppas det blir så bra som det kan bli och att han inte lämnar ifall det går dåligt de 5-10 första matcherna!

 13. #13
  Medlem KennyPaveysDobbars avatar
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Någon som vet hur långt kontrakt? Bara säsongen ut?

 14. #14
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Fotbollskanalen.se:

  "Ett riktigt bra tränarnamn"
  AIK:s nye tränare Alex Miller kan vara ett fynd. Det tror Londonbaserade journalisten Marcus Christenson som har god koll på Miller.
  - Har lärt sig mycket under Rafael Benitez och har jobbat mycket tillsammans med honom. Man går inte omkring i fyra år under en sådan manager och inte lär sig något, säger Marcus Christenson till FotbollDirekt.se.

  Miller är skotte och har fått större delen av sin fotbollsfostran i Glasgow Rangers, för vilka han spelade i 15 års tid, från slutet av 60-talet till början av 80-talet. Därefter inledde han en tränarkarriär med blandad framgång.
  Även om han varit huvudtränare i Aberdeen och Hibernian så har nog hans största gärning ändå varit som tränare i Liverpool direkt under Rafael Bentiez.

  - Han var väldigt omtyckt i Liverpool bland spelarna och var väldigt respekterad. Och även om han var "1st team coach" hade han ändå ganska mycket inflytande och tog lite egna initiativ. Ibland är ju sådana en nickedocka som bara gör vad managern säger åt dem att göra, säger Christenson som till vardags jobbar på The Guardian och vars blogg från den brittiska fotbollen ni kan följa på Fotbollskanalen.se.

  Christenson har följt Liverpool i många år och känner tämligen bra till Miller. Han tror mycket väl att AIK kan ha gjort ett fynd här.
  - Det är alltid en viss chansning men den brittiska och svenska kulturen är likvärdig att det inte ska vara några omöjliga problem.

  - Vissa brittiska tränare kan vara lite för engelska i sitt synsätt. Men Miller har visat genom sin flytt till Japan inte minst att han är öppen för nya idéer och utmaningar. Jag tror inte det blir något större problem.

  AIK har haft några utländska tränare under 2000-talet med blygsamma resultat som följd. Varken Dusan Uhrin eller Richard Money var någon större "hit". Christenson håller dock Miller som ett större och bättre namn än Money.
  - Miller är inte jättestor härborta och det lär nog inte skrivas om det i tidningarna här att han är klar för AIK. I synnerhet inte nu när det är sånt fokus på VM.

  Tror du han kommer att passa in i AIK?
  - Det tror jag mycket väl. Han är inte en ny Stuart Baxter med hårda nypor men det är en tränare som har bra relation med spelarna och som är väldigt kunnig.

  Och det bästa av allt för AIK:s del är att Miller har rutin från Champions League med tanke på hans tid i just Liverpool under Benitez ledning.
  - Ja. Liverpool var ju i Champions League varje säsong under tiden Miller var där, så han vet verkligen vad det handlar om när det gäller förberedelser.

 15. #15
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Citat Ursprungligen postat av KennyPaveysDobbar Visa inlägg
  Någon som vet hur långt kontrakt? Bara säsongen ut?
  Millers kontrakt är på 1,5 år.

 16. #16
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Tycker det känns ganska bra då Björn kommer vara med på sidan! Bara det inte blir nån som drar när det börjar blåsa!

 17. #17
  Medlem Sketchers avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sthlm
  Är så fruktansvärt underhållande att vi antingen är hybriska eller alkispessimistiska gällandes nyförvärv. Känns nästan som om en okänd omeriterad hade fått bättre spontanreaktion.

  Och nej, jag förbehåller mig eventuella magkänslor utöver det jag ser från match och träning.

 18. #18
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Expressen LIVE-TV: Se intervju med nya AIK-tränaren

  Expressen visar sin klass direkt genom att kalla honom "Kevin Miller"...


 19. #19
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  AIKFotboll.se:

  Idag har AIK Fotboll informerat om att Alex Miller tillträder som ny chefstränare. Med anledning av det inbjuds samtliga medlemmar, supportrar och aktieägare till ett informationsmöte i Restaurang Råsunda. Detta möte är avsett för denna händelse endast, och övriga frågor som rör organisationen hänvisar vi till nästa ordinarie medlemsmöte, alternativt till möjligheten att via mejl skicka frågor och synpunkter till fraga@AIK.se.

  Närvarande på mötet är Alex Miller, chefstränare, Björn Wesström, första assisterande tränare samt Thomas Lyth, ordförande i AIK Fotbolls sportkommitté.

  Tid: Tisdagen den 22 juni 2010, kl 19:00
  Plats: Restaurang Råsunda (västra läktaren)

  Varmt välkomna!

  Text: AIK Fotboll

 20. #20
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  AIK Fotboll - Inbjudan till informationsmöte

  Bra mycket skönare och bättre att gå på informationsmötet än att läsa sexpressen,

Sidan 1 av 36 12311 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •