Utslagna i europakvalet och nästintill obefintliga guldchanser. Tror även att vi kan få svårt med att nå en europaplats. Eftersom det känns som att den här hösten kommer bli dödstrist, så började jag fundera på hur jag vill att AIKs trupp ska se ut nästa säsong.


Målvakter: Carlgren och Linnér samt Stam(säljs)

Kommentar: Carlgren visar fortsatt att han har väldigt höga toppar, men tyvärr också rätt så djupa dalar(vilket vi tyvärr fick se idag). Jag tycker dock att han har utvecklat sitt luftspel. Han känns betydligt mer dominant och säker i luftrummet än de föregående säsongerna. Linnér är för mig en av Sveriges största målvaktstalanger och jag hade inte känt mig nervös att ha en mellan stolparna när Carlgren inte finns tillgänglig. Stam hoppas jag BW lyckas få bort så snabbt som möjligt. Han har inte åldern inne, är dyr i lön och är faktiskt heller ingen bra backup till Carlgren. Jag vet att det finns en del yngre förmågor(Rager Rebandi, Gustav Nyberg och Samuel Brolin)som kan agera backup ifall någon och Linnér eller Carlgren inte finns tillgänglig.

Försvaret: Johansson, Karlsson, Hooiveld(säljs), Sonko-Sundberg, Sundgren, Kpozo, Hauksson, Väisänen(utlåning) och Jesper Nyholm(NY)

Kommentar: Här har Norling lyckats göra lagets akilleshäl till lagets starkaste del. 5-backslinjen/3-backslinjen har visat sig vara ett genidrag. Tycker att det finns en bra bredd av försvarsspelare samt många spelare som är flexibla att spela i olika positioner i backlinjen. Här hade jag gärna sett att BW försöker göra sig av med Hooiveld. Även om 3-5-2/5-3-2 formationen har gjort att hans prestationer har gått i rätt riktning så tycker jag att vi har yngre förmågor som hade gjort det minst lika bra samt kostar inte lika mycket i lön. Sen tror jag att Sauli hade mått bra av en utlåning till ett mittenlag/bottenlag i AS där han kan vara en startspelare och en viktig pjäs i laget, vilket jag anser han ej vara i AIK. Som ersättare till Jos vill jag se en yngre spelare med lägre lönekrav. Där ser jag Jesper Nyholm från Dalkurd som en intressant värvning. Född 1993 och har varit kanske den bästa försvararen i Superettan i år.

Mittfältet: Ofori(säljs), Gravius, Affane, Saletros, Eliasson(säljs), Blomberg(säljs), Ishizaki, Dickson Etuhu(säljs), Panos Dimitriadis(NY), Kingsley Sarfo(NY)

Kommentar: Ofori är tillbaka till den Ofori vi är vana att se. Efter en knackig vår(delvis skadeproblem)där han växlade bra matcher med sämre. Tycker att vi borde kunna få upp mot en 20 miljoner för han, iallafall 15 miljoner. Sett till att vi inte stått för några större försäljningar i år så känns det som att Ofori kan ryka. Får vi bud på 15 miljoner och över tycker jag att vi bör sälja honom. Eliasson lånas ju ut till Peking nu under hösten och det hade inte förvånat mig om han skulle lyckas bra där. Dock så tycker inte jag att BW ska ta hem honom oavsett hur bra han presterar i Peking. Eliasson har inte AIK-DNAt som Tobias Ackerman pratade om i Inside AIK. Dessutom ser jag inte vart han ska spela i den nya formationen. Så en försäljning på honom vore inte helt fel. Blomberg bör också säljas enligt mig. Tycker att han är rätt överskattad och har inte alls övertygat denna säsong. Dickson bör BW få bort till nästa säsong, kommentarer överflödiga. Med tre spelare ut vill jag se 2 nya mittfältare in i truppen. Att få se Panos tillbaka i den svartgula tröjan hade varit fantastiskt! Har verkligen känt att vi har saknat honom på mittfältet framförallt när inte Dickson varit med(ofta alltså). Tycker att vårar mittfält har vägt lite lätt i närkampsspelet och med en Panos på mitten hade det definitivt blivit ändring på det. Sen hade jag gärna sett Kingsley Sarfo från IK Sirius i den svartgula tröjan. En av de mest sevärda spelarna i S1 i år och jag tror att det är en spelartyp som Norling hade gillat.

Anfallet: Isak(säljs), Markkanen(utlåning), Avdic, Mansiamina, Nikolic(säljs), Obasi(NY), Strandberg(NY)

Kommentar: Lagets akilleshäl i år. Strandberg lämnade ett stort hål efter sig när han lämnade. Om AIK får in bud på över 30 miljoner och en bra vidareförsäljningsklausul på Alexander Isak tycker jag att det är värt att sälja honom. Markkanen borde skickas på lån till en mittenklubb/bottenklubb i AS där han får regelbunden speltid. Nikolic borde säljas. Har svårt att se den stora talang han beskrivs som. Tycker han ser valpig ut. Med pengarna från en försäljningarna(bland annat Ofori och Isak)hade jag gärna sett att Abasi och Strandberg plockas in. Det är 2 anfallare som båda har potentialen att göra 15+ mål i AS.

Några tankar? Vilka skulle ni vilja se lämna samt komma hit?