Sidan 49 av 50 FörstaFörsta ... 3947484950 SistaSista
Resultat 961 till 980 av 981

Ämne: AIK Fotbolls ekonomi

 1. #961
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Charlee Mian ‏@CeeMian 11m11 minutes ago View translation
  Q2 rapporten bekräftar bara att AIK inte hade råd med en sign on utan därför var låna in spelare det enda alt för att sedan köpa in i dec!

  stabilt..

 2. #962
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2015
  Återigen ligger BW tillgrund för våran katastrofala ekonomi! Han kan inte ta betalt av klubbar!! Säljer våra spelare till rea priser (Bangura, Borges, Milosevic, Moro, Igboananike, Bahoui) , medan han köper in värdelösa gamla spelare med alldeles för höga sign-ons/löner (Hooivelt, Majstorovic, Avdic, Ishizaki, m.f.). Bosse Andersson i dif lyckas få mellan 20-30 miljoner för Sam Johnson(!) som var en värdelös fotbollspelare i förhållande till Bangura tex., han lyckas även sälja en mittback i Omar Colley för 19 miljoner, som spelar i ett lag som ligger på delad 13:plats och har släppt in 28 mål på 18 matcher! Vi sålde Milosevic för runt 5 miljoner kr som spelade i ett topplag samt en milosevic som då var kapten för U21 landslaget och som sågs som en av Sveriges absolut största mittbackslöften!

  VAD ÄR PROBLEMET BJÖRN WESSTRÖM!??? AVGÅ DIN SOPA.

 3. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av johangnaget:


 4. #963
  Medlem Lance Hardwoods avatar
  Gruppering
  GGG
  Reg.datum
  Jan 2013
  Citat Ursprungligen postat av johangnaget Visa inlägg
  Återigen ligger BW tillgrund för våran katastrofala ekonomi! Han kan inte ta betalt av klubbar!! Säljer våra spelare till rea priser (Bangura, Borges, Milosevic, Moro, Igboananike, Bahoui) , medan han köper in värdelösa gamla spelare med alldeles för höga sign-ons/löner (Hooiveld, Majstorovic, Avdic, Ishizaki, m.f.). Bosse Andersson i dif lyckas få mellan 20-30 miljoner för Sam Johnson(!) som var en värdelös fotbollspelare i förhållande till Bangura tex., han lyckas även sälja en mittback i Omar Colley för 19 miljoner, som spelar i ett lag som ligger på delad 13:plats och har släppt in 28 mål på 18 matcher! Vi sålde Milosevic för runt 5 miljoner kr som spelade i ett topplag samt en milosevic som då var kapten för U21 landslaget och som sågs som en av Sveriges absolut största mittbackslöften!

  VAD ÄR PROBLEMET BJÖRN WESSTRÖM!??? AVGÅ DIN SOPA.
  1: Hur är Ishizaki en värdelös spelare?
  2: Björn Wesström var inte sportchef när vi signa Daniel Majstorovic, det var Jens Andersson.
  3: M & T Bangura såldes för 22 respektive 24 miljoner, är det att inte ta betalt? Med tanke på deras facit utomlands är det bra affärer. Speciellt för M som kommit tillbaka och sålts igen, T platsar numera inte i Superettan så det föll ganska väl ut rent ekonomiskt.
  4: Kennedy var en skugga av sitt forna jag där 2014, vi tog honom gratis och sålde honom vidare för några miljoner. Helt ok?
  5: Borges hade ett halvår kvar på kontraktet när han drog, han själv tänkte dra som bosman så att vi ens fick en peng får betraktas som godkänt.

  Mycket plot-holes går att finna. Fast visst ska BW ha sin del av skiten.

 5. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Lance Hardwood:


 6. #964
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Enligt Q-rapporten kostade Alm affären 2,5 milj. Hoppas nu verkligen att Ufo Rickard vinner, för annars var det väl knappast värt pengarna.

 7. #965
  Medlem Robbans avatar
  Gruppering
  Mentala 227, västra mazariner
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Bromma
  Citat Ursprungligen postat av Dag Szepanski Visa inlägg
  Enligt Q-rapporten kostade Alm affären 2,5 milj. Hoppas nu verkligen att Ufo Rickard vinner, för annars var det väl knappast värt pengarna.
  Var ju vad AIK lite oväntat ungefär fick i EM-stålar. Pengar in - pengar ut. Norling in - Alm ut

 8. #966
  Medlem AIKfans87s avatar
  Gruppering
  Råsundafetto
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Östra Nedre
  Ögnat igenom Q2 lite snabbt och det ligger i paritet med förra årets Q2. Q2 och Q3 är där vi ska täcka upp de svagare Q1 och Q4 men istället går vi +-0 på driften. Känns väl sådär, ingen katastrof men knappast vad man hade hoppats på. Kan konstatera att vi missar målet eget kapital om 30 miljoner(Låg runt 22 miljoner) Sen ska man komma ihåg att Ahlerup sitter på ärvda avtal. Han verkar försökt få ordning på dem därav en framställan från Lagadère. Blir nog svårt att få till något mot ett så stort bolag skulle jag tro. Känns som att vi sitter på en överdimensionerad trupp för tillfället, därav flertalet utlåningar.
  Jag fortsätter att drömma om den dagen vi kan gå +-0 på driften 2 år i följd.

 9. #967
  Medlem AIKfans87s avatar
  Gruppering
  Råsundafetto
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Östra Nedre
  Sen kommer aldrig AIK lyfta som klubb till den nivå vi borde vara på så länge det finns personer som driver egna agendor i och omkring styrelserum.

 10. #968
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Lidingö
  Intressant om Arenaavtalet och Q2:an. Dan Persson från Idrottens Affärer som gjort en analys.
  Som sagt, så länge han håller sig till sakfrågan, och inte försöker plocka poäng hos allmänheten genom att såga supportrar, är det läsvärt.

   
  AIK i strid med Lagardére

  Avtalet skulle ge miljonintäkter. Men verkligheten blev en helt annat. Nu är AIK och driftbolaget Lagardére i konflikt. Dan Persson ger bakgrunden.

  Den stora nyheten i AIK:s Q2 rapport är bekräftelsen på att man har en juridisk konflikt med sin största partner.

  Vän av ordning kan ha noterat att jag oftare bevakar AIK fotboll än andra klubbar. Det beror inte på någon vare sig positiv eller negativ inställning till AIK (jag håller på Arsenal i fotboll och Luleå i Hockey).

  Det beror på att de är den enda börsnoterade klubben.

  AIK och Lagardére oeniga

  Det får konsekvensen av att de rapporterar oftare och att deras bokslut följer regelverk som gör dem transparenta och jämförbara. En förening kan utan att på något sätt ens vara nära att inte följa regler för god redovisningssed ha en väsentligt större flexibilitet på allt utom kassaflödesanalysen.

  Det intressanta med kvartals/halvårsrapporten är dels det som står direkt och dels det som man får läsa mellan raderna eller plussa sig till i Excel.

  Eftersom sportsligt utfall har samma påverkan på klubbarnas resultaträkning som en mild vinter har för skidförsäljningen så är det en dålig start i kombo med en hemmamatch mindre som också skall in i bedömningen för att få jämförbara siffror.

  Allvarligast för AIK är nog den försämrade relationen med Lagardère där användande av advokater som skickar elaka brev till varandra är en mycket dålig signal.

  Samtal - via advokater

  I den form av tjänstesamverkan som både sponsorförsäljning och arenahyra utgör kan intäkter bara optimeras om parterna tycker om varandra och jobbar tillsammans mot gemensamma mål. När man börjar skicka brev via advokater har man nått samma läge som den norska prinsessan befann sig i under våren.

  AIK har två avtal med Lagardère, båda tecknade för flera år sedan.

  Ett om hyra av Friends Arena och ett om sponsorförsäljning. Båda lär ha rätt lång löptid Jag saknar helt information om längd och avtalsvillkor. Dock har jag rätt bra koll på hur såna här avtal brukar se ut.

  Arenaavtalet ser om det följer branschstandard ut ungefär så här:

  A: Villkoren för att få disponera arenan, dvs bokningar, bekräftelser som är ett mörker med en multiarena och sena matchplaner från liga samt sen lottning på Europanivå.

  B: Fast hyra per matchdag (här ligger också motpartens åtagande om spelbar plan och andra faciliteter)

  C: Rörlig hyra, ofta i trappsteg så man får betala mindre per besökare ju fler besökare man har. Det är så det skall vara för att ge klubben uppsida när operatören fått sitt. Avviker avtalet här är det bekymmersamt.

  D: VIP och mathantering, där klubben får någon liten procent på mat och dryckesförsäljning samt en fördelning av VIP-stolar utifrån hur mycket man får ut. Här bedömer jag att priserna på de här paketen ligger så högt att när AIK lagt på en marginal är de för dyra, dvs man får få köpare vilket skadar båda parter. Jag föredrar en modell där man delar på värde utöver mat och dryck (som ligger på en tredje aktör) och arbetar för att optimera intäkten än fasta priser från operatör som gör produkten mindre intressant att sälja för klubben.

  E: En massa om säkerhet, skadegörelse, ansvar och annat.

  Uteblivna intäkter

  Om jag jämför bakåt i tid (hittade ppt-bilder från infomöte i våras på nätet) så ser AIK:s kostnader för arena/matchdag ut att ha ökat med 3-4 miljoner kronor på årsbasis jämfört med 2013 och 14. Dvs Lagardère har på ett annat sätt än tidigare operatör använd avtalet för att skruva upp sina intäkter och ner AIK:s bruttomarginal.

  Tillkommande som inte framgår i rapporten är avtalet med Lagardère om biljettsystem som med största sannolikhet är väsentligt sämre än vad AIK:s konkurrenter har idag, även om det inte var det när avtalen skrevs.

  Här ligger uteblivna intäkter i form av serviceavgifter som skulle varit stora intäkter för AIK om man hade haft ett modernt s.k. White label-avtal. Här ligger utifrån siffror från andra klubbar i Allsvenskan nog en utebliven intäkt på drygt 2 miljoner och högre kostnader på knapp en miljon för AIK.

  Sedan bör man ha förståelse för att det inte är någon lek att driva arena. Lagardère måste få sin affär att fungera. Problemen uppstår när parterna inte har gemensam vinst av ökade intäkter.

  Motstridigt avtal

  När det gäller avtalet om sponsorförsäljning brukar de också ha en struktur som jag inte är förtjust i. Dvs Lagardère (som i sammanhanget är duktiga och ett stort seriöst bolag) garanterar AIK ett belopp och får en väsentlig provision på försäljning därutöver.

  De kan också genom att agera för flera klubbar och internationellt finna sponsorer på en nivå över det en enskild klubb förväntas uppnå.

  Här har marknaden förändrats på två områden.

  Ett, så har motkraven från sponsorer ökat, dvs marginalen på sponsoravtal har generellt på hela marknaden minskat (för länge sen fick man en stor påse pengar för att någon skulle få en skylt och borträknat kostnaden för lite målarfärg så var resten vinst).

  Två, så har värdet på exponering på grund av nätet gått rakt ner i källaren. På den tiden alternativet för företaget var dyra annonser i papperstidningar kunde man ta bra betalt. Det är nästan omöjligt idag.

  Är då avtalet av strukturen ovan så får man problem eftersom det är motstridigt. Säljaren har självfallet ett mål att så snabbt som möjligt nå garantibeloppet. Annars får de inte en spänn. Kostnaden för avtalen blir oväsentlig för säljaren men påverkar klubbens netto i stor omfattning.

  Uppgörelser som inte skulle ha skett

  Worst case med andra, mindre seriösa aktörer, än den här blir då s.k. barteravtal med uppblåsta bruttovärden för rättigheten och likaledes uppblåsta värdet på det motparten levererar.

  Informationsmötet i våras visade på att AIK:s netto har minskat. Att bruttot har ökat blir då i sammanhanget oväsentligt.

  Genom att i en publik delårsrapport publicera information om en tvist med den viktigaste samarbetspartner så säger AIK:s styrelse och ledning på ett övertydligt sätt att de avtal som ingåtts har visat sig vara dåliga för AIK.

  Det är förvånande, hade någon från AIK:s dåvarande ledning ringt mig eller någon av de andra som arbetar med arenaintäkter utifrån trender och omvärldsförändringar hade vi entydigt kunnat peka på riskerna. Detta inte sagt för att framstå som duktig, det är ingen raketforskning direkt.

  Sen indikerar resten av rapporten på att man är på rätt väg mot målet att ha balans i resultatet före spelarförsäljningar även om det är långt innan man når dit. Snittpriser på årskorten bör vara upp, EVPAS ökar genom att man inte kan köpa billig stol och sätta sig på dyr och ligaavtalen börjar ge ersättning.

  Att öka publiksiffror trots dåligt spel i början på säsongen när övriga minskar pekar på styrka. För att få ordning på kassaflöde krävs tillkommande försäljningar av spelare men det är numer det normala i Allsvenskan och samma för alla.

  Båda ska bli vinnare...

  Sammantaget får rapporten godkänt. Dock så måste Lagardère och AIK finna fungerande avtalsmodeller av en typ som är tillräckligt med win win för båda.

  Lagardère behöver ett framgångsrikt AIK i samma utsträckning som AIK behöver en välmående arenaoperatör. Bara det ena går inte. För arenan måste man finna en lösning som gör att samverkan fungerar för marknadsavtalet finns alternativet att återgå till att driva den verksamheten själv om man inte finner en fungerande modell.

  Fungerande samverkan är förutsättningen för att man skall kunna börja resan mot 200 miljoner i omsättning. Innan dess går det inte.

  Skall man titta på orsaken till att snittplaceringen i Allsvenskan för femårsperioden inte är ett steg högre för AIK så ligger svaret här.

  Dessutom, det är lite fånigt om supportrar skäller på Svenska Fotbollförbundet när den här tvisten är en större orsak till AIK:s problem.

  Dan Persson (AIK i strid med Lagardére | Idrottens Affärer)

 11. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Konne:


 12. #969
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Lidingö
  AIK Fotboll - AIK Fotboll AB: Delårsrapport Q3 2016

   
  Januari – September 2016:
  • Rörelsens intäkter uppgick till 112,4 MSEK (126,4).
  • Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) för perioden uppgick till 2,2 MSEK (7,7).
  • Koncernens rörelseresultat (EBIT) för perioden uppgick till -2,1 MSEK (3,8).
  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till -2,2 MSEK (3,4).
  • Resultat efter skatt per aktie uppgick till -0,10 SEK (0,15).

  Tredje kvartalet 2016:
  • Rörelsens intäkter uppgick till 44,0 MSEK (57,9).
  • Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 4,1 MSEK (9,7).
  • Koncernens rörelseresultat uppgick till 2,6 MSEK (8,2).
  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till 2,6 MSEK (8,2).
  • Resultat efter skatt per aktie uppgick till 0,12 SEK (0,37).
  • AIK Fotboll kom i september överens med Jesper Nyholm om en övergång inför 2017.
  • I juli gjorde AIK Fotboll en överenskommelse med herrlagets förre chefstränare Andreas Alm som innebar att hans anställning i Bolaget upphörde med omedelbar verkan.
  • AIK Fotboll har i augusti kontrakterat Chinedu Obasi samt John Chibuike, båda spelarna har korttidskontrakt för resten av säsongen 2016.
  • AIK Fotboll nådde den tredje omgången i kvalet till gruppspelet för Uefa Europa League. AIK förlorade mot grekiska Panathinaikos FC med sammanlagt 0-3 och åkte därmed ur kvalspelet.
  • AIK Fotboll har lånat ut mittfältaren Niclas Eliasson till IFK Norrköping FK för resten av säsongen 2016. Vidare har AIK Fotboll förlängt utlåningen av Noah Sonko Sundberg till GIF Sundsvall, även i det fallet är det nu året ut 2016.
  • Herrlaget låg vid periodens slut på tredje plats i den allsvenska tabellen med 47 (51) poäng efter 24 spelade omgångar, bestående av 13 vinster, åtta oavgjorda och tre förluster.
  • Damlaget låg vid periodens slut på nionde plats i Elitettan med 28 (-) poäng efter 21 spelade omgångar, bestående av åtta vinster, fyra oavgjorda och nio förluster.
  • AIK Fotboll har mottog en skrivelse från Lagardère Sports Scandinavias (LSS) ombud där man utan att precisera sig i sakfrågan gör gällande att ett avtalsbrott ska ha skett från Bolagets sida. Bolaget och dess juridiska ombud har i alla delar avvisat skrivelsen och i samma skrivelse påtalat avtalsbrott från LSS sida. LSS har under kvartalet lämnat ytterligare skrivelser till AIK Fotboll. I den skriftväxling som skett har det inte framkommit någon ytterligare information som har fått AIK Fotboll och dess juridiska ombud att ändra uppfattning i frågan.

  Väsentliga händelser efter periodens utgång:
  • AIK Fotbolls herrlag slutade på andra plats i den allsvenska tabellen, vilket innebär att det stora silvret bärgats. AIK Fotboll har därmed kvalificerat sig för kvalspel till nästa års Uefa Europa League-spel. Laget har spelat 30 allsvenska matcher och slutade med 60 poäng efter 17 vinster, 9 oavgjorda och 4 förluster.
  • AIK Fotbolls damlag slutade på sjunde plats i Elitettan efter 26 matcher med 35 poäng efter tio vinster, fem oavgjorda och elva förluster.
  • AIK Fotboll hade per 30 september förfallna fordringar på andra klubbar uppgående till 8,1 MSEK. Dessa fordringar har nu lämnats vidare till Court of Arbitration for Sport (Cas) och Fifa för att regleras i enlighet med utslag av dessa instanser.
  • AIK Fotboll och IFK Norrköping FK kom i början av november överens om en övergång för mittfältaren Niclas Eliasson.


  Varsågoda och läs nu under uppehållet.

  Kika gärna lite extra på den här punkten: "AIK Fotboll hade per 30 september förfallna fordringar på andra klubbar uppgående till 8,1 MSEK. Dessa fordringar har nu lämnats vidare till Court of Arbitration for Sport (Cas) och Fifa för att regleras i enlighet med utslag av dessa instanser."
  Ovanstående gäller försäljningarna av Nabil till Al-Ahli och Helgi till Belenenses.
  Senast redigerad av Konne den 2016-11-07 klockan 18:52.

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av Konne:


 14. #970
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Ort
  Kungsholmen
  Hur har Mikael Ahlerup presterat som VD under det här ett och ett halvt året han har varit verksam? Han fick ju så många lovord när han tillträde och det var många som sa att det var en lysande värvning. Har han gjort någon större skillnad? Eller är det mycket snack liten verkstad?

 15. #971
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  Väntar på Kings utläggningar!

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Den II:


 17. #972
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Konne Visa inlägg
  AIK Fotboll - AIK Fotboll AB: Delårsrapport Q3 2016

   
  Januari – September 2016:
  • Rörelsens intäkter uppgick till 112,4 MSEK (126,4).
  • Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) för perioden uppgick till 2,2 MSEK (7,7).
  • Koncernens rörelseresultat (EBIT) för perioden uppgick till -2,1 MSEK (3,8).
  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till -2,2 MSEK (3,4).
  • Resultat efter skatt per aktie uppgick till -0,10 SEK (0,15).

  Tredje kvartalet 2016:
  • Rörelsens intäkter uppgick till 44,0 MSEK (57,9).
  • Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 4,1 MSEK (9,7).
  • Koncernens rörelseresultat uppgick till 2,6 MSEK (8,2).
  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till 2,6 MSEK (8,2).
  • Resultat efter skatt per aktie uppgick till 0,12 SEK (0,37).
  • AIK Fotboll kom i september överens med Jesper Nyholm om en övergång inför 2017.
  • I juli gjorde AIK Fotboll en överenskommelse med herrlagets förre chefstränare Andreas Alm som innebar att hans anställning i Bolaget upphörde med omedelbar verkan.
  • AIK Fotboll har i augusti kontrakterat Chinedu Obasi samt John Chibuike, båda spelarna har korttidskontrakt för resten av säsongen 2016.
  • AIK Fotboll nådde den tredje omgången i kvalet till gruppspelet för Uefa Europa League. AIK förlorade mot grekiska Panathinaikos FC med sammanlagt 0-3 och åkte därmed ur kvalspelet.
  • AIK Fotboll har lånat ut mittfältaren Niclas Eliasson till IFK Norrköping FK för resten av säsongen 2016. Vidare har AIK Fotboll förlängt utlåningen av Noah Sonko Sundberg till GIF Sundsvall, även i det fallet är det nu året ut 2016.
  • Herrlaget låg vid periodens slut på tredje plats i den allsvenska tabellen med 47 (51) poäng efter 24 spelade omgångar, bestående av 13 vinster, åtta oavgjorda och tre förluster.
  • Damlaget låg vid periodens slut på nionde plats i Elitettan med 28 (-) poäng efter 21 spelade omgångar, bestående av åtta vinster, fyra oavgjorda och nio förluster.
  • AIK Fotboll har mottog en skrivelse från Lagardère Sports Scandinavias (LSS) ombud där man utan att precisera sig i sakfrågan gör gällande att ett avtalsbrott ska ha skett från Bolagets sida. Bolaget och dess juridiska ombud har i alla delar avvisat skrivelsen och i samma skrivelse påtalat avtalsbrott från LSS sida. LSS har under kvartalet lämnat ytterligare skrivelser till AIK Fotboll. I den skriftväxling som skett har det inte framkommit någon ytterligare information som har fått AIK Fotboll och dess juridiska ombud att ändra uppfattning i frågan.

  Väsentliga händelser efter periodens utgång:
  • AIK Fotbolls herrlag slutade på andra plats i den allsvenska tabellen, vilket innebär att det stora silvret bärgats. AIK Fotboll har därmed kvalificerat sig för kvalspel till nästa års Uefa Europa League-spel. Laget har spelat 30 allsvenska matcher och slutade med 60 poäng efter 17 vinster, 9 oavgjorda och 4 förluster.
  • AIK Fotbolls damlag slutade på sjunde plats i Elitettan efter 26 matcher med 35 poäng efter tio vinster, fem oavgjorda och elva förluster.
  • AIK Fotboll hade per 30 september förfallna fordringar på andra klubbar uppgående till 8,1 MSEK. Dessa fordringar har nu lämnats vidare till Court of Arbitration for Sport (Cas) och Fifa för att regleras i enlighet med utslag av dessa instanser.
  • AIK Fotboll och IFK Norrköping FK kom i början av november överens om en övergång för mittfältaren Niclas Eliasson.


  Varsågoda och läs nu under uppehållet.

  Kika gärna lite extra på den här punkten: "AIK Fotboll hade per 30 september förfallna fordringar på andra klubbar uppgående till 8,1 MSEK. Dessa fordringar har nu lämnats vidare till Court of Arbitration for Sport (Cas) och Fifa för att regleras i enlighet med utslag av dessa instanser."
  Ovanstående gäller försäljningarna av Nabil till Al-Ahli och Helgi till Belenenses.
  Tydligen fortsätter irritationen mellan LSS och AIK.

  Dessutom hoppas jag någon har tiden att analysera intäktsdifferenserna under Q3 och vad de beror på.

 18. #973
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2011
  Ort
  Södra Förorter
  Om Isak blir såld för +100 mille kan AIK bli skuldfria eller hur mycket ligger vi back med har aldrig förstått riktigt....
  Senast redigerad av Letsgomental den 2016-11-18 klockan 05:31. Anledning: stavfel

 19. #974
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2013
  Citat Ursprungligen postat av Letsgomental Visa inlägg
  Om Isak blir såld för +100 mille kan AIK bli skuldfria eller hur mycket ligger vi back med har aldrig förstått riktigt....
  AIK har 27 miljoner i eget kapital, och 2.5 miljoner i skulder enligt rapporten

 20. #975
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Lidingö
  Hade för mig att vi skrivit längre avtal med Åbro men tydligen inte och detta är anledningen att de inte fanns med på tröjan idag. Platsen är öppen till försäljning. Dags att AIK börjar ta skäligt betalt för Sveriges starkaste varumärke. Bra Ahlerup m.fl.

  Ny tröjsponsor aktuellt för AIK: "Den rena tröjan är en signal"

 21. #976
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2012

  Första kvartalet 2017:

  Rörelsens intäkter för perioden uppgick till 104,2 MSEK (29,5).
  Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) för perioden uppgick till 63,3 MSEK (-3,5).
  Koncernens rörelseresultat för perioden uppgick till 61,7 MSEK (-4,9).
  Koncernens resultat efter skatt för perioden uppgick till 48,2 MSEK (-5,0).
  Resultat efter skatt per aktie för perioden uppgick till 2,21 SEK (-0,23).
  AIK Fotboll kom överens med Kristoffer Olsson och den danska klubben FC Midtjylland om villkoren för en övergång och avtalet är skrivet på fyra år.
  AIK Fotboll kom överens med Henok Goitom om villkoren för en övergång och avtalet är skrivet på två år.
  AIK Fotboll kom överens med Sulejman Krpić och den bosniska klubben FK Sloboda Tuzla om villkoren för en övergång och avtalet är skrivet på tre år.
  Alexander Isak lämnade AIK Fotboll för övergång till den tyska klubben BV Borussia 09 Dortmund.
  Ebenezer Ofori lämnade AIK Fotboll för övergång till den tyska klubben VfB Stuttgart.
  AIK Fotboll har tecknat ett A-lagskontrakt med Daniel Mushitu.
  Säsongen 2017 blir huvudsponsorn Åbros sista och för att göra det till en minnesvärd upplevelse väljer man att under Allsvenskans 20 inledande omgångar upplåta tröjplatsen till AIK Fotboll för ett gott ändamål. AIK Fotbolls val föll på Hjärt-Lungfonden.
  AIK Fotboll tecknade under slutet av 2016 ett samarbetsavtal med Bostadsfastighetsbolaget D. Carnegie & Co. Samarbetsavtalet är skrivet över ett år och gällde från och med den 1 januari 2017.
  Alexander Isak debuterade för det svenska A-landslaget under den årliga januariturnén och han blev den näst yngste spelaren i det svenska A-landslaget genom tiderna.

  Väsentliga händelser efter periodens utgång:

  Bolaget har per 2 maj sålt 11 721 årskort till Herrar A:s hemmamatcher motsvarande ett försäljningsvärde på 21,7 MSEK (21,9). AIK Fotboll har efter åtta omgångar en snittpublik på 21 143(17 092) åskådare fördelat på fyra hemmamatcher(fyra).
  AIK Fotboll har erhållit slutbetalning för en tidigare spelarövergång i april månad. Betalningen medför att bolaget inte har några förfallna fordringar avseende spelarövergångar vid tidpunkten för avgivandet av denna rapport.
  Från och med den 2 maj 2017 är AEG ny operatör på Friends Arena.
  Mat.se är sedan april 2017 en ny samarbetspartner som förutom att sponsra AIK Fotboll och ungdomsturneringen Lennart Johansson Academy Trophy även kommer att ge intäkter till AIK Fotboll pengar per såld matkasse går tillbaka till klubben.
  Svff:s Disciplinnämnd har bötfällt AIK Fotboll med 350 000 kronor. Nämnden finner det klarlagt att AIK betalat ersättning till förmedlare i samband med Alexander Isaks övergång till BV Borussia 09 Dortmund, vilket inte är tillåtet när det gäller spelare under 18 år.
  Ett AIK Fotboll” – AIK har inlett ett arbete mot ett mer sammanhållet AIK Fotboll.
  89 miljoner kr netto för Ofori + Isak är grymt bra betalt. Ska också finnas klausuler värda ytterligare 20 Mkr om jag förstått saken rätt.

 22. #977
  Medlem Claus Von Hamlets avatar
  Gruppering
  DSM. Park-Kemisterna. ASK.
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Anbo1987 Visa inlägg
  89 miljoner kr netto för Ofori + Isak är grymt bra betalt. Ska också finnas klausuler värda ytterligare 20 Mkr om jag förstått saken rätt.
  Mycket bra. Nu måste man dessvärre börja oroa sig för att BW tar spenderbyxorna på och går bananas bland kontraktslösa halvinvalider i 35-årsåldern nästa fönster.

 23. Följande medlem gillade det här inlägget av Claus Von Hamlet:


 24. #978
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Lidingö
  Man vet att AIK har lämnat en bra rapport när det är helt tyst i tråden.

  89 miljoner netto som Anbo1987 nämner är ofattbart bra. Skummat igenom rapporten och tycker det ser de bra ut

  Vi har väldigt mycket högre personalkostnader än förra året. Härleds delvis till värvningarna vi gjort men resten?

  Lite intressanta punkter (försvarar mig på förhand genom att säga att min specialisering inte är redovisning):

  - Målsättningen är att, precis som med de övriga nya avtalen, höja värdet för AIK Fotboll gentemot tidigare avtal. Vi är i slutfas med ett antal företag om avtal 2017 på en bra nivå vilket ger AIK Fotboll än bättre affär än tidigare.
  (Sponsorintäkterna har ökat med 0,7mkr och lär öka ytterligare)


  - Vi har även gjort om strukturen för avtalen på marknad i syfte att öka marginalen för AIK Fotboll (minskat ned på det som kostar AIK Fotboll pengar i avtalen och ökat den egna insatsen, d v s mjuka värden). Uppdaterat, utökat och kvalitetshöjt arbetet och träffarna inom AIK Fotbolls Nätverk vilket gett en positiv effekt i form av feedback och deltagande. Vi har i organisationen ändrat med ännu mer fokus på just intäktsskapande arbete...
  (Kan detta vara kopplat till påståendena om att Mikael Ahlerup inte lyft klubben sportsligt, ekonomiskt eller organisatoriskt? Jag vet vad jag ser, ni får bedöma själva)


  - AIK Fotboll och mittbacken Jos Hooiveld kom överens om att avsluta kontraktet mellan parterna i förtid per den 25 januari 2017.
  - Därtill kommer kostnader för sign-off för spelare som lämnat klubben uppgående till 6,6 MSEK
  (Sign-off visste jag inte ens existerade. Detta är sannolikt kostnaderna för Isak och Hooiveld)


  - Vidare var 7,6 MSEK av fordringarna förfallna sedan tidigare men har under april reglerats av den köpande klubben och därmed finns inga förfallna fordringar avseende spelarförsäljningar vid tidpunkten för avgivandet av denna rapport.
  (Släpande övergångssumman från Nabil som reglerats)

  - Därutöver kan det tillkomma rörliga ersättningar i kommande kvartal som medför ytterligare resultateffekter i nivå med det högre intervallet i klass IV, dvs. omkring 20 MSEK.
  (Anbo1987:s tes blir bekräftad att vi kan få ytterligare 20mkr om det vill sig väl)

  Varsågoda: https://d281ovntc614pi.cloudfront.ne...AB-Q1-2017.pdf
  Senast redigerad av Konne den 2017-05-10 klockan 05:18.

 25. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Konne:


 26. #979
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Någon som vet om man kommer in med enbart ID på kvällens infomöte? Har glömt medlemskortet hemma.

 27. #980
  Medlem Robbans avatar
  Gruppering
  Mentala 227, västra mazariner
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Bromma
  Citat Ursprungligen postat av Zenil Visa inlägg
  Någon som vet om man kommer in med enbart ID på kvällens infomöte? Har glömt medlemskortet hemma.
  Det skulle jag tro. Brukar finnas medlemsregister där man prickas av

 28. Följande medlem gillade det här inlägget av Robban:


Sidan 49 av 50 FörstaFörsta ... 3947484950 SistaSista

Liknande ämnen

 1. AIK Fotbolls Statistikdatabas
  Av PAL i forum AIK Fotboll
  Svar: 166
  Senaste inlägg: 2012-02-13, 20:12
 2. Fotbolls-VM 2010 i Sydafrika
  Av Victor i forum Övrig sport
  Svar: 43
  Senaste inlägg: 2010-07-11, 22:05

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •