Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 65

Ämne: AIK Fotbolls arbete för att förhindra ordningsstörning

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010

  AIK Fotbolls arbete för att förhindra ordningsstörning

  Vi kommer att:

  • Se över straffskalan.
  - AIK har tidigare tillämpat den rekommenderade straffskalan men kommer nu införa maxstraff för samtliga förseelser.
  - Vi kommer att driva arbetet för förändring av regelverket för att kunna tillämpa livstids avstängning vilket har tillämpats i Tyskland med gott resultat.

  * Förbättra identifiering och övervakning.
  - Vi kommer att utreda och vidta ett antal små och stora åtgärder för att förbättra och förenkla identifiering och övervakning.

  * Via polis, SvFF, politiker driva förändring av regelverk.
  - Idag har vi en bra dialog och ett bra samarbete med polis, SvFF och Solnas politiker. Vi vill ha ett ännu bättre samarbete och vi vill sätta oss i förarsätet för att driva förändringar. Det är vi som vet vilka svårigheterna är. Tillträdesförbud är svårt att tillämpa på grund av bl. a. sekretess, och ledtider. Det vill vi vara med och utveckla och förbättra. Vi vill utreda möjligheten att utöka området för tillträdesförbudet och att införa anmälningsplikt som man har i England. Vi behöver också se över hur vi hanterar ibland motstridiga regelverk.

  * Verka för föräldra- och fältassistenters närvaro i större utsträckning, i syfte att minska anonymiteten. Det vet vi har god effekt.

  * Se över våra interna rutiner och processer.

  * Ställa de individer som bryter mot regelverk och lagar till svars. När det resulterar i ekonomiska konsekvenser för AIK kommer vi att utkräva skadestånd. Förändringar i enlighet med ovanstående kommer att medföra att vi i större omfattning har möjlighet att stämma dömda/identifierade individer.

  * Vi kommer att utvärdera varenda del av hur vi genomför våra arrangemang. Exakt vilka åtgärder det kommer att bidra till vet vi inte ännu men vi kommer t. ex överväga åldersgräns, krav på målsmans närvaro för icke myndiga, nykterhetskrav etc.

  * Lyfta fram de goda krafterna - alla AIK:are som är våra riktiga supportrar. Arbeta för att dessa supportrar skall kunna komma till Råsunda och njuta av att vara här. Att arbeta för att dessa goda krafter står upp för AIK.

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Blir mest oroad över:
  "men vi kommer t. ex överväga åldersgräns, krav på målsmans närvaro för icke myndiga, nykterhetskrav etc."

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Dom kommande miljonböterna var spiken i kistan. Som man bäddar får man ligga.

  Ni har skadat AIK. Ni är inte välkomna.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Vad ska AIK göra? Man är tvungen att göra något annars finns risken att böterna kommer få klubben i konkurs. Såklart att dom som gjort det här inte kommer gilla det men bryr man sig om AIK är det här inte rätt väg att gå. Rätt väg är att gå igenom dialog. Att tro att man kan få styrelsen att avgå genom AFA metoder, visar bara att argumenten är helt slut. Mitt tips och råd till dessa individer är: Skaka fram en bolagsstyrelse, fotbollsstyrelse. Lägg era förslag på årsmötet. Att göra det utanför Råsunda genom att skicka en sten genom en ruta är inte rätt väg att gå. För då kommer AIK spela i blåbärsserien. Så är det bara...

 5. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Stahres Slipsknut:


 6. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Det är inte AIKs jobb att vara polis eller åklagare, när ska man inse det? Ökad repression & hot är inte rätt väg att gå. Det startar bara ännu ett krig mot de aktiva supportrarna, ett krig som styrelsen aldrig kommer vinna.

  Istället för att gå samma misslyckade väg som tidigare bör man istället ta kontakt med de aktiva supportrarna och föra samtal för hur man kan göra för att förhindra att situationer som den mot Levski inte uppkommer.

 7. Följande medlem gillade det här inlägget av Aqua:


 8. #6
  Medlem rat69s avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  exilgnagare
  Nu kommer ni fram med "man måste föra dialog"...
  Jag tror att tiden för en dialog är över efter stenkastandet.

 9. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jag var inte med och kastade sten och jag tycker att det är lika åt helvete med stenkastning som du.

  Vad jag menade var att man hade kunnat förhindra kravallerna genom att man håller en dialog, det tror jag att du också förstår? Missnöjet som uttrycker sig genom kravaller är ju inte bara grundat på det sportsliga fiaskot, utan också på att ledningen fått någon jävla vattenskalle och tror att de är untouchable på sina höga hästar.

  Supportrarna är AIK.

 10. #8
  Medlem Andells avatar
  Gruppering
  Black Army
  Reg.datum
  May 2010
  enligt mig är det här helt galet. visst regler är bra! men det dem föreslår är galet! som att gå från 40 till 300km. jag förstår att detta är på grund av "incidenterna" som har skett i och brevid Råsunda. men varför ska vi resterande supportar behöva betala priset... Har svårt att tro att detta hot om total ökad "säkerhet" kmr att locka fler folk ut till Råsunda kmr mest troligt ha motsatt effekt. "men vi kommer t. ex överväga åldersgräns, krav på målsmans närvaro för icke myndiga, nykterhetskrav etc." detta är ju helt befäng att man ska ha målsmans närvaro!?! för personer under 18år.. Vi ska ju försöka att vinna ny publik och locka tillbaka gammal, men detta är definitivt inte vägen att gå tillväga. och nykterhets krav? vem fan tar inte en bira innan matchen.. mm publiksvärdarna ska gå runt med alkotestare på norra och alla som har tagit en bira kommer att bli utskickad.. jag hoppas verkligen inte att detta kmr att börja användas för det kommer att vara ett stort steg mot döden av fotbollen

 11. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Sthlm
  För mig är det här två diskussioner. Den ena handlar om orsaken till bolagets nya hårda linje och här hamnar man lätt i ett "hönan-eller-ägget"-resonemang. Har styrelsen drivit AIK:s "aktiva" supportrar till detta eller är det tvärtom. Frågar man mig ska det mkt till för att man ska kunna skylla sina egna våldshandlingar på ngn annan. Och med mkt menar jag ung. om ens liv är i fara.

  Den andra diskussionen handlar om ifall den hårda linjen är rätt väg att gå. Själv tror jag inte det. Jag tycker absolut inte att AIK ska "utreda" på egen hand. Det har vi polisen till och de ska inte slippa undan ansvar. Dessutom köper jag inte argumentet att den som har rent mjöl i påsen inte har ngt att dölja. "Slippery slope" heter det ju...

  AIK är en idrottsklubb. En idrottsklubb med Sveriges mest hängivna supportrar. När några av dessa i AIK:s namn ägnar sig åt våldsbrott bör AIK tydligt ta avstånd och sedan låta polisen göra sitt jobb. Om polisen vill sätta kameror låt så ske. Men låt inte AIK ta över ansvaret.

 12. #10
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Jag håller med Aqua här,

  Vill AIK verkligen jobba bort såna här problem som tex stenkastningen tror jag rätt väg att gå är att helt enkelt bjuda in olika parter till samtal. Bjud in SI, UN, SmL och BA's ledare, bjud in Firman, ta med AIK representanter, ta med någon gammal spelare (Hamrin). Sitt ner vid ett bord och för en sansad diskussion, vad är det man vill, varför kastas det sten och så vidare.

  Det kanske inte funkar, men då har man i alla fall försökt..

 13. #11
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Citat Ursprungligen postat av Stahres Slipsknut Visa inlägg
  Vad ska AIK göra? Man är tvungen att göra något annars finns risken att böterna kommer få klubben i konkurs. Såklart att dom som gjort det här inte kommer gilla det men bryr man sig om AIK är det här inte rätt väg att gå. Rätt väg är att gå igenom dialog. Att tro att man kan få styrelsen att avgå genom AFA metoder, visar bara att argumenten är helt slut. Mitt tips och råd till dessa individer är: Skaka fram en bolagsstyrelse, fotbollsstyrelse. Lägg era förslag på årsmötet. Att göra det utanför Råsunda genom att skicka en sten genom en ruta är inte rätt väg att gå. För då kommer AIK spela i blåbärsserien. Så är det bara...
  Bra inlägg. Instämmer! Båda delarna behövs. Åtgärder och dialog! Det ena utesluter inte det andra, men bråken kring Råsunda måste upphöra!

 14. Följande medlem gillade det här inlägget av superb:


 15. #12
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Missförstå detta inlägg rätt!

  Som icke-militant supporter tycker jag att livstidsavstängning är orimligt. När någon blir dömd för brukande av våld och hot brukar man utfärda "besöksförbud" på ett år så att gärningsmannen inte kan närma sig sitt offer.

  Vid dom för våldsamt upplopp på Råsunda alt i direktanslutning till arenan bör man istället som komplement till fängelse/böter utfärda besöksförbud som innebär tex anmälningsplikt på polisstation varje matchdag för att kvittera ut fotboja som skall bäras i 24 timmar i max ett år... Detta är grymt nog för en riktig supporter och inget inkomstbortfall drabbar den dömde.

  Råsunda är en stor arena och jag tycker inte det ska åläggas vakterna där att försöka leta upp och gripa ev supportrar misstänkta för brott mot "besöksförbud" utan det är en ren polissak.

  Men vi ska banne mig inte ha kravallpolis på norra stå uppradade utan polisen får "spana och ta" på annat håll. Om jag inte helt minns fel så var det inte så att den senaste gången de var inne på Norra så slog de ner Jonas för att han höll i en "AVGÅ SANNY"banderoll, men jag kan ha fel...

  Och att firmor möter varandra på främmande ort (dvs uppgjorda matcher långt ifrån arenan) har inget med klubbarna att göra och ska inte heller belastas AIK på något sätt.

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Tant Nilson:


 17. #13
  Medlem Dannes avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Det här känns som ett steg i rätt riktning AIK Fotboll - Stå upp för AIK

  hoppas ALLA STÅR UPP FÖR AIK PÅ SÖNDAG

 18. Följande medlem gillade det här inlägget av Danne:


 19. #14
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Solna
  Hur kommer göteborgarna göra?sätta sig?
  Nästa vecka kan styrelsen köra en alla som älskar Styrelsen sitter ner på långsidorna.oerhört effektfullt

 20. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Yeti:


 21. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Sthlm
  Citat Ursprungligen postat av Yeti Visa inlägg
  Hur kommer göteborgarna göra?sätta sig?
  Nästa vecka kan styrelsen köra en alla som älskar Styrelsen sitter ner på långsidorna.oerhört effektfullt
  haha. det har jag gjort hela säsongen.

 22. #16
  Medlem
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Aqua Visa inlägg
  Det är inte AIKs jobb att vara polis eller åklagare, när ska man inse det? Ökad repression & hot är inte rätt väg att gå. Det startar bara ännu ett krig mot de aktiva supportrarna, ett krig som styrelsen aldrig kommer vinna.

  Istället för att gå samma misslyckade väg som tidigare bör man istället ta kontakt med de aktiva supportrarna och föra samtal för hur man kan göra för att förhindra att situationer som den mot Levski inte uppkommer.
  Faktum är att det är AIKs jobb att vara polis och åklagare när det gäller vad som händer under klubbens egna arrangemang.

 23. #17
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Jag upprepar men jag kan ha fel:
  Den senaste gången kravallpolis gick till attack på arenan slogs Jonas ned för han höll en avgå sanny banderoll och detta ansågs politiskt...

  För Ni vet väl vem han är?
  Senast redigerad av Tant Nilson den 2010-08-25 klockan 19:12. Anledning: Förtydligande för historielösa

 24. #18
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Solna
  Sanny?

 25. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Solna
  förtydligandet behöver förbättras haha

 26. #20
  Medlem LiveeviLs avatar
  Gruppering
  Södra förorter
  Reg.datum
  May 2010
  Senast redigerad av LiveeviL den 2010-08-25 klockan 19:33. Anledning: Förtydligande för historielösa

Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. AIK Fotbolls ekonomi
  Av Pocca i forum AIK Fotboll
  Svar: 980
  Senaste inlägg: 2018-02-20, 22:47
 2. Metoder för att locka tillbaka publiken
  Av hultas i forum AIK Ishockey
  Svar: 694
  Senaste inlägg: 2014-03-06, 19:50
 3. AIK Fotbolls Statistikdatabas
  Av PAL i forum AIK Fotboll
  Svar: 166
  Senaste inlägg: 2012-02-13, 20:12
 4. Fotbolls-VM 2010 i Sydafrika
  Av Victor i forum Övrig sport
  Svar: 43
  Senaste inlägg: 2010-07-11, 22:05
 5. Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-06-11, 20:40

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •