Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 22

Ämne: 1 November, 2009. Vart var du?

 1. #1
  Medlem HenrikssonGnagets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Haninge

  1 November, 2009. Vart var du?

  Ja, när ytterligare ett år har gått efter att Tjerna slog in bollen i något som kändes som slow motion så tycker jag att vi ska dela minnen ganska utförligt om man känner för det.

  Vad är ditt finaste minne från 1 November 2009? Marchen till Ullevi, Flavios kvittering, Tjernas oförglömliga mål, slutsignalen, firandet på Kungsgatan eller något annat?

  Senast redigerad av HenrikssonGnaget den 2010-12-08 klockan 23:45. Anledning: La till Tjernas mål

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Den billiga och ljumna skumpan som jag delade med min flickvän hemma i Solna senare på kvällen. Bubblet hade varit med både ner till Göteborg och hem igen, varför jag jag hade kvar den i bilen? Ingen aning, men fy fan vad god den var! Köp en ni med!

 3. #3
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Har medfött hjärtfel om man ska skylla på något, hade också biljett och resa ner till götet. Två månder innan började fjärilarna i magen även fast inget var klart att det skulle bli en avgörande match. Bara tanken gav mig en sån ångest att jag var tvungen att sätta mig. Snacka om nervvrak. Två dagar innan bestämmer jag mig för min hälsas skull att ge biljetten till min syster. Notera att ingen av mina vänner hade biljett så jag ville också fira med dessa. Vi åker in till stan för att hitta en krog som visade matchen men alla var fulla eller så visade dom inte. Möter två trasiga bajare i 35-40 års ålderna som kastar saker efter oss och gör allt för att vi ska bråka men ingen av oss ville in i arresten och missa matchen och kvällen så vi gick bara. Vi åker till sumpans ess "Brunnen" och ser matchen. Där var det sprängfyllt men i en härlig alkiskrog finns alltid plats. Efter matchen gick jag ut på gatan och lade mig på mage och grät haha. Telefonen ringde stup i kvarten för att gratulera och jag bara gråter. In på krogen igen för att dricka whiskey och skumpa, sjunga och krama varenda jävel man såg! Gubbe som kärring. Här börjar minnena bli diffusa och helt plötsligt är jag inne i stan och dricker men andra Gnagare jag aldrig sett. På väg mot Kungsgatan träffar man allt möjligt folk som gratulerade en, oavsett tillhörighet. På kungsgatan gjorde jag som alla andra fast lite mer då jag helt plötsligt står och dansar på en polisbuss. Lyckas efter det komma fram till kön in till festen men ingen släpps in. Vet fan inte hur länge jag stod där men minst 1.30 timme sen knögla jag ihop min biljett och kastade på vakterna och gick min väg hem, glad men besviken. Förvisso är jag glad idag eftersom jag hade fan blivit rejält på spånken där inne och ställt till med ett jävla galej :)
  På vägen hem hittar jag andra Gnagare som ska mot hjulsta och vi firar tillsammans med öl och sprit hela vägen hem.
  Vaknar dagen efter, bakfull som en jävla galning men vad fan gjorde det? Bakis andedräkten har aldrig suttit så fint, den smakade guld! :D

 4. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 5. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Stockholm
  När man hoppade ner på ullevis gräs och bara sprang av lycka, härliga tider.

 6. #5
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Exakt här:  Vi kom för övrigt inte med AIK-tåget hem utan fick ta ett annat tåg. Vi (tiotal, "lite" överförfriskade) hamnade trevligt nog i samma vagn som ett flertal SvFF-representanter/slipsgubbar som fick höra "SvFF - fotbollsmördare!" varvat med Mutumbaramsan hela resan... De var nog gladare än vad vi var när vi äntligen kom hem till Stockholm.
  Senast redigerad av Victor den 2010-12-09 klockan 10:28. Anledning: Anekdot

 7. Följande 11 medlemmar gillade det här inlägget av Victor:


 8. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Stod med uppbrända tummar. Försökte nämligen få tag i lite nät och enda verktyget jag hade var en tändare. Samtidigt hade jag jackfickan full med gräs/grus. Åkte AIK-tåget fram och tillbaks till baksidan. Hade inte kunna sova ordentligt på en vecka innan.

  Frågade Örat om jag kunde få en handske men han sa nej.

  Nätet och gräset ligger numer i en påse tillsammans med tidningarna från dagen efter och en SM-guldshatt.

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av niklaZ99:


 10. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Svårt att sätta i ord hur det kändes när slutsignalen gick. Utan tvekan den bästa känslan i hela mitt liv, jag var på plats 98 men endast ett litet barn då så de var inte lika stort, detta var helt galet. Det lyckoruset man kände när man sprang in på plan... Man kunde nog springa 15mil me det adrenalinet. Fylla, bråk, enorm jävla glädje och lättnad är väl det som beskriver den dagen mest.
  Tjernas 2-1 mål gav mig tårar med handen på hjärtat! Rörd bara jag tänker på den dagen, känner mig lyckligt lottad att få ha upplevt det på plats.

 11. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Frunken:


 12. #8
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Det går inte beskriva i ord hur man kände när slutsignalen ljöd. Jag skulle göra vad som helst för att få uppleva den känslan igen. Det var först några veckor efteråt man fattade att det var sant. Förluster existerade inte. Vi var liksom överbra. Allt var så perfekt. Jag hoppas att vi får uppleva det igen inom en snar framtid.

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 14. #9
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Pga jobb, pengar och familj blev jag kvar i stockholm.
  Men jag och en polare chansade på O'Learys i gamla stan. Vi kom dit något sent och hamnade på ett jobbigt avstånd från dörren samtidigt som vi fick höra att det var fullt. Enda chansen att komma in var om man hade bokat bord eller om nån lämnat återbud.
  sakta men säkert rörde sig kön framåt och den ångesten jag kände inför att eventuellt missa matchen var fruktansvärd.
  När vi så stog nästan längst fram i kön hade vi 2 sällskap på 3 resp. 4 personer. Vakten sa då att de hade plats för två matgäster.
  Vi var jävligt snabba att räcka upp handen (responstiden skulle nog göra vilken hockeymålvakt som helst grön av avund).
  Sällskapen framför protesterade hej vilt men vakten förklarade att de minsann sa att de var 3 eller 4 i sällskapet så då fick vi gå före.

  Vi hade inte tänkt käka något, eftersom jag hade lite ont om flis, men vad gör man inte för att se sitt kära lag.
  Vi fick världens guldplatser på balkongen vid ett stort runt bord där det redan satt två personer. Jag hade en liten TV mitt framför näsan och bra utsikt till säkert 5 till + den stora projektorduken.

  Stället var fullkomligt smetat med gnagare som åt, drack och sjöng allt de orkade.

  Explosionen som följde Flavios 1-1-mål var galen. När Tjerna krutade in slutresultatat var den närmast chockartat tyst; i en halv millisekund.

  Efter slutsignalen stod jag bara helt mållös med väldigt fuktiga ögon medan alla andra hoppade runt och kramade varann.

  Jag ringde hem till frugan och förklarade att jag kanske blir lite sen. "Jag förstod det" blev svaret :D

  Efter O'Learys drog vi hem till polaren och försökte sansa oss med några kalla innan vi drog iväg mot kungsgatan.
  Väl där var det helt tomt, vilket var något förvånande. Vi fick höra av en äldre herre att "det var ett jävla liv" nere på stureplan så vi älgade likt Kebebe dit. Men även där var det relativt tomt.

  Vi sökte oss till närmsta stället, dvs East, där vakten förklarade med myndig röst att inga klubbfärger fick bäras.
  Jag med min matchtröja på mig fick sitta med täckjacka. Detta för att han precis avhyst ett större sällskap (60 pers) som hade skrämt iväg många stammisar med sin sång. Märkligt tyckte vi och halsade snabbt ner varsin pilsner.

  Plötsligt insåg vi att det var årets fest på Sturehof så vi drog dit. Smällfullt av firande svartgula. Underbart!

  Efter Sture rörde vi oss upp mot Ambasadeur och var bland de första 50 på plats.
  Vi klättrade upp på nedre delen av kranen men blev nerschasade av en, faktiskt riktigt fager, poliskvinna.

  Sen blev allt lite suddigt och jag vill minnas att jag befann mig på alla ställen samtidigt.
  Träffade Jagne uppe på bron (utanför avspärrningarna). Polaren bler karatefull då han av nån anledning tyckte det var en bra idé at halsa i sig en annan polares 70's Jäger.

  När spelarna sedemera gått in på klubben lommade jag hem för att gå upp till jobbet nästa dag. Det var med blandade fysiska och psykiska känslor jag kämpade igenom den dagen kan jag säga ;)

 15. Följande medlem gillade det här inlägget av Hass:


 16. #10
  Medlem vadsomhelsts avatar
  Gruppering
  DSM & Sittplats
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm
  Låg sömnlös och vred mig tills det äntligen var dags att bege sig till centralen och AIK-tåget.
  Åkte ner med en kompis, men vi sa inte många ord till varandra på vägen ner, vi var båda för fokuserade och nervösa. Drack några Åbro bryggMästare guld och var helt övertygade om att det skulle hjälpa.

  Kom av tåget och skulle möta en snubbe för att få våra biljetter. Våldsam ångest för att bli blåst när vi pungat ut runt 1500kr var. Missade därför marchen och fick irra runt en stund i fiendeland. Hittade till slut rätt och skulle just till att sänka sista bärsen innan vi gick in när en stockholmspolis kom fram och körde den klassiska "hur var det här då?" vilket gjorde att vi raskt beslöt att hoppa över den där sista. Ville på inga villkor riskera att inte bli insläppta.

  Mardrömslik ångest igen vid insläppet för om biljetten var legit eller inte. In på arenan och upp på sittplats där vi och ett gnagarpar framför oss var rätt ensamma bland alla Glenn.

  Första halvlek var en plåga och i halvtid skickade jag "nästa år då jävlar" till gnagarkompisar hemma i Stockholm.
  Sen vänder det, men jag vägrar att ta ut någonting i förskott och vrålar med tårar i ögonen åt domaren att blåsa av på övertiden medan min kompis redan börjat fira.

  Sen är det snabba ryck för att finta några publikvärdar och ta oss ner på nedre etage och ut på plan. Där är allt bara ett lyckorus och jag träffar polare jag inte sett sen vi stod på norra ihop på slutet av 90-talet.

  Vägen tillbaka till tåget var ju...spännande... Men väl där, när man fick luta sig tillbaka i sätet med en bärs och bara låta det sjunka in. Helt underbart.
  Började få rapporter från Stockholm där först East och sen Sturehof fått stänga pga segerrusiga gnagare.

  Väl hemma drog vi till caféet först och bara njöt av att sjunga om SM-guldet. Sen kungsgatan och sen vidare till Sturehof som öppnat igen och till slut myglade vi oss in på guldfesten. Bjussade Jos på skumpa, sjöng ramsor med Bojan och bara hade det så jävla bra.

  Dagen efter blev det en lång sovmorgon innan jag började läsa och se allt som skrivits om guldet. Fällde en tår av tacksamhet och lycka.
  På kvällen såklart Råsunda för att hylla hjältarna.
  Senast redigerad av vadsomhelst den 2010-12-09 klockan 14:13.

 17. #11
  Medlem
  Gruppering
  Södra Familj
  Reg.datum
  Aug 2010
  Som småbarnsfar och toffel så blev det framför tv:n hemma.

  När Tjerna slog in 2:an så väckte jag ungarna, med ett vrål. Frugan var måttligt road.
  Och resterande tid till slutsignalen satt jag bara ner och tittade på matchen. Kommer inte ihåg någonting utan satt ner och tragglade "....är vi på väg att slå göteborg på bortaplan på deras favoritarena i sista matchen?!?!?!?!".

 18. Följande medlem gillade det här inlägget av Roedores:


 19. #12
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Citat Ursprungligen postat av Roedores Visa inlägg
  Som småbarnsfar och toffel så blev det framför tv:n hemma.

  När Tjerna slog in 2:an så väckte jag ungarna, med ett vrål. Frugan var måttligt road.
  Och resterande tid till slutsignalen satt jag bara ner och tittade på matchen. Kommer inte ihåg någonting utan satt ner och tragglade "....är vi på väg att slå göteborg på bortaplan på deras favoritarena i sista matchen?!?!?!?!".
  Så... föddes unge nummer 3 möjligtvis omkring den 1 augusti i år?

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av Victor:


 21. #13
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  När jag kramade om Mutumba och grät som ett barn, ville aldrig släppa honom. Jag grät, Gnagare omkring mig grät, farsan hoppade runt och sjöng, vänner och ovänner ringde stup i kvarten och gratulerade till guldet. Inte nog med att vi vann SM-Guld, vi hånade också gbg på det mest maximala sättet man kan.

  Lyckliga tider..
  Senast redigerad av VbgGnagare den 2010-12-09 klockan 17:28.

 22. #14
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Fan grabbar när jag läser era upplevelser kommer allt tillbaka igen. Blinkar jag kommer det nog en tår så här vid 15:30 :)

 23. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 24. #15
  Medlem exstacys avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  STHLM
  Gick o pissade för jag var så nervös, så när tjerna gjorde 1-2 efter att ha hållt mig mer eller mindre hela matchen så blev jag så lycklig när jag hörde att det blev mål så jag pissade ner nästan hela toaletten kunde inte hålla den i styr :-D

  EDIT: Med några polare hos pappas fru..

 25. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av exstacy:


 26. #16
  Medlem Kungkronas avatar
  Reg.datum
  May 2010
  pub i gamla stan, sergel, bron, harry b james

  har aldrig varit med om något häftigare när gnaget målade

 27. #17
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  minns dagen väl. Jag satt på O´learys i kista gallerian med några vänner och drack gott och sjöng AIK ramsor heeela matchen. Men det roligaste var att min bästa AIK vän var påväg hem från Spanien samtidigt som matchen. När jag först klev in på o´learys så fick jag ett sms "Håll mig uppdaterad" skickade tillbaka "det vet du FRAMÅT STOLTA AIK"

  Vid första målet så var jag redan då full som ett ägg och kände hur jag möjligtvis druckit för att dämpa nerverna (inte för att det gick!!)
  Men när första målet nätades så i allt hoppande och JAAAAAA!!!:ande så drog jag upp mobilen och skickade ett sms till polarn och skrev bara "JA DÄR SATT DEN!! mål för gnaget!!!" fick inge svar... antog att han var i luften... och tiden gick.

  När tjerna satte sit mål beställdes det in skumpa och vi förberedde oss för guld firandet. Samtidigt igen då så skickar jag ett sms till polarn igen "Mål igen.. nu närmar vi oss guldet!"... men fortfarande inge svar!!! böjade bli orolig att han skulle missa allting men med minuten kvar så få rjag ett sms där det står "JAAAA hur går det är det över!!??".
  Domarn blåser av och jubel utbryter! Jag gråter av lycka blir om kramad av polarna och av främlingar. Skumpan hamnar mer utanför glaset och under värsta jublet ringer jag polarn och får svar, såhär lyder vårt samtal:

  Jag: Krille??!?!?!??
  Krille: VA ???
  Jag: SM GUUUUUUUUUUUUULD
  Krille: vaaa ???
  Jag: VI HAR VUNNIT SM GULD!!!!!
  Krille: .......... *snyft*.... JAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

  det visade sig senare att han satt på flygbussen full med turister som alla undrade varför i helvete han grät och varför han skrek, Hela bussen blev angagerad över min kompis välmående men han förklarade att hans älskade AIK vunnit sm guld =)
  Senare mötes vi upp vid bron och kramades om och sjöng och jublade med alla underbara gnagare.
  Aldrig har jag varit så lycklig som då... men snart så är det dags IGEN!!
  Senast redigerad av stricken den 2010-12-10 klockan 22:00.

 28. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av stricken:


 29. #18
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Var på plats i göteborg med en plåt som kostade 2000:-, men aldrig förr har pengar vart så välinvesterade. Tjernas mål släppte loss massa känslor, lycka, glädje, tårar.. efter matchen var det lite stök på drottningtorget eller va det heter, och även lite spring runt centralen.

 30. #19
  Medlem
  Gruppering
  Södra Familj
  Reg.datum
  Aug 2010
  Citat Ursprungligen postat av Victor Visa inlägg
  Så... föddes unge nummer 3 möjligtvis omkring den 1 augusti i år?
  Som jag skrev: Frugan var måttligt road.
  Jag är numera steril. :-)

 31. #20
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsängen
  Var på plats på nya gamla ullevi, åkte med AIK tåget, köpte matchbiljetter direkt när dom släpptes 4st. Likadant med tågbiletterna.
  Jävligt nice resa ner med massa gnagare, bira och vänner, skön stämning hela vägen ner och man visste att det var nått speciellt som var på väg att hända! Direkt när man klev av tåget så var det rök och bengaler överallt, riktigt härligt! Marscherade till arenan med den stora massan och kom in på arenan nån gång, ( ingen uppfattning om hur långt det var till matchstart ) hamnade iaf precis framför målet. När göteborg målade verkade som att dom flesta trodde det var kört men det var bara att fortsätta sjunga, och när Flavio trycker in kvitteringen så fattade man inte riktigt vad som höll på att hända. Det var verkligen på väg och vi hade spelat bra hela matchen men dom behövde bara göra ett mål och då skulle det vara kört.
  Men så kliver legenden fram, och det var fan det bästa som hänt i mitt liv utan tvekan!
  Tåget hem var jävligt nice också, bira o glada gnagare, trubaduren som gled runt och spelade gura. Drog till Kungsgatan direkt och det var fullt med gnagare där som väntade på att hylla våra krigare, helt enkelt underbart och något man kommer att minnas hela livet!

 32. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Tjockiiis:


Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Svar: 8
  Senaste inlägg: 2010-12-01, 16:37
 2. Rabatterat klackkort t.o.m. 13 november
  Av Hojbuse i forum AIK Ishockey
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-11-14, 14:14
 3. Vart är aktiviteten?
  Av AIKn1 i forum Forumet
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2010-06-05, 19:09
 4. SM-Guld Videon 2009
  Av HolyJonte i forum Media
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-05-15, 12:03

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •